Actualitate

FOTO: Şi NOI LUPTĂM ÎMPOTRIVA DROGURILOR

Clubul IMPACT DPM a premiat săptămâna trecută cele mai reprezentative desene din cadrul Concursului „Libertatea mai presus de vicii”, acţiune realizată cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizounturi, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”. Șase elevi ai colegiului care au realizat desene cu impact emoțional privind pericolul reprezentat de droguri au fost recompensați cu premii, constând în materiale pentru pictură și desen și dulciuri.

În Săptămâna altfel, elevii Clubului IMPACT DPM lansează și Atelierul de teatru pentru a pune în scenă o situație reală de viață privind mirajul reprezentat de etnobotanice și droguri, având ca scop prevenirea consumului. Activitatea se desfășoară în data de 10.04.2015, începând cu ora 8, în CDI (Colegiul Economic Dionisie Pop Marţian Alba Iulia) și presupune Stabilirea listei de personaje, exersarea rolurilor, construirea decorului şi punerea în scenă a piesei. Piesa va fi prezentată membrilor cercurilor de la Palatul Copiilor Alba și de asemenea, va fi jucată la întâlnirea cu foşti consumatori de droguri detinuți în Penetenciarul Aiud, în luna mai cu prilejul Zilei Mondiale De Luptă Împotriva Tutunului.

Cei 16 elevi, membri ai clubului Impact DPM, cu susţinerea profesorilor coordonatori: Anca Dan, Cetean Emil, Toth Cristina, Ungureanu Irina vor surprinde cât mai multe din aspectele pe care le presupune consumul de tutun, etnobotanice și droguri printr-o piesă care va avea un mesaj direct și cât se poate de realist, a declarat prof. Ungureanu Irina, membru în echipa de proiect.

Agenţia Naţională Antidrog reprezentată de Duşa Claudiu este unul din partenerii implicați în proiect alături de Crucea Roșie, filiala Alba.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

„IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor” – Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.630 Euro. Proiectul îşi propune să ofere ocazii prin care copiii şi tinerii români să îşi asume un rol activ în propria dezvoltare şi în dezvoltarea comunităţii din care provin, ajutând astfel la dezvoltarea atitudinile civice şi sociale ale românilor.
IMPACT este un program bazat pe un model educaţional dezvoltat în România de Fundaţia Noi Orizonturi şi preluat la nivel internaţional în alte 9 ţări: Statele Unite, Mexic, Nicaragua, Republica Dominicană, Honduras, Haiti, Armenia, Albania, Republica Moldova. Constă într-o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, ce realizează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii. În România, sunt înscrise în program peste 120 de şcoli: aproape 2.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari (lideri) ce ghidează activitatea Cluburilor.
Încă din anul 2000, Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) oferă tinerilor modele de educaţie prin experienţă de calitate, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Prin programe iniţiate în România, care au reuşit să aibă ecou internaţional, FNO creează contexte prin care tinerii îşi dezvoltă abilităţi de viaţă (comunicare, lucru în echipă, tehnice etc) şi devin mai responsabili şi implicaţi în comunitate. Cele două programe naţionale, care se desfăşoară de aproape 15 ani sunt: IMPACT – educaţie prin serviciu în folosul comunităţii – şi VIAŢA – prima tabără de educaţie prin aventură din România. (www.noi-orizonturi.ro)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...