Actualitate

FOTO: Sărbătoarea Salcâmului la Ceru Băcăinţi

Duminică a avut loc la Ceru Băcăinţi cea de a IX-a ediţie a Sărbătorii Salcâmului, o manifestare ce devine tradiţie, eveniment organizat de Consiliul Local și Primăria Ceru Băcăinți, în parteneriat cu Consiliul Județean și Prefectura Alba.

În acest an sărbătoarea a fost organizată mai devreme față de alți ani, având în vedere că favorizați de vreme, salcâmii se află deja în faza de înflorire.

Sărbătoarea a prilejuit şi în acest an întâlnirea fiilor satului, veniți de pretutindeni.

Programul manifestărilor a debutat la ora 10.00, cu participarea la Sfânta Liturghie ce va avea loc la Biserică ,,Sfântul Gheorghe,, iar între orele 13.30-14.00, participanții au vizitat expoziţia etnografică organizată la muzeul din localitate.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc pe scena amenajată în parcul cu arini în cadrul căruia participanții vor asista la o scurtă slujbă religioasă și la prezentarea a oficialităților locale și județene invitate la sărbătoare.

Manifestarea a continuat cu o o lansare de carte, urmată de spectacolul artistic susținut de: Ansamblul Centrului județean de Cultură ,,Augustin Bena Alba Iulia, Ansamblul folcloric ,,Vințana” al Căminului Cultural Vințu de Jos, Ansamblul Artistic ,,Balomireana” din Balomir, Ansamblul folcloric ,,Germisara” din Geoagiu, Ansamblul Căpâlna, Formația ,,Plăișorul” din Saliștea, Ansamblul Căminului Cultural Ceru Băcăinți și interpretă de muzică populară Ancuța Matei din Șibot.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...