Actualitate, Cultura, Educatie, Evenimente

FOTO: Săptămâna Internaţională a Francofoniei, la Şcoala Gimnazială din Sîncel

Săptămâna Internaţională a Francofoniei 2015 a fost celebrată de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sîncel.
În ţările francofone de pe cinci continente ale globului, perioada de mijloc a lunii martie este dedicată sărbătoririi limbii franceze şi importanţei acesteia prin numeroase activităţi specifice, desfăşurate în organizaţii şi instituţii de învăţământ, cultură, artă, ştiinţe sau sport.

Respectând apartenenţa României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (încă din anul 1993) şi istoricele relaţii de cooperare între cele două state, elevii din instituţiile româneşti de învăţământ onorează an de an francofonia sub toate formele ei.

Astfel, elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul ” Sîncel, sub îndrumarea profesoarei de limba franceză Oltean Ramona au organizat o serie de activităţi prin care au arătat importanţa acestei zile şi atracţia acestora pentru această limbă studiată, vorbită şi apreciată la scară largă în ţara noastră.

În decursul săptămânii 16-20 martie 2015, elevii claselor gimnaziale ale şcolii au participat la numeroase activităţi centrate în jurul zilei de 20 martie: expoziţie de desen, cărţi poştale şi fotografie având ca temă spaţiul francofon, organizată în holul şcolii (realizată de elevii claselor a V-a, a VII-a şi a VIII-a); machete reprezentând cele mai importante monumente ale Parisului (clasa a VI-a); concurs de cultură generală în limba franceză despre Franţa, francofonie şi ţările francofone (elevii claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a); audiţie de melodii şi karaoke în limba franceză; vizionare videoclip „Le français est une chance” (referitor la importanţa limbii franceze pe plan mondial).
Cu aceeaşi ocazie, elevi din clasele a VI-a şi a VII-a participă la concursul naţional „La francophonie avant toute chose”, organizat la Piatra Neamţ, care pune în scenă ilustrarea poeziei franceze prin creaţii literare sau plastice.

„Este îmbucurător faptul că elevii au manifestat un real interes şi o dorinţă de implicare deosebită în activităţile desfăşurate cu această ocazie, ceea ce dovedeşte că limba franceză este în continuare o limbă îndrăgită şi cunoscută de elevii noştri” a declarat directorul şcolii din Sîncel, Prof. înv. primar Bloj Lenuța.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...