Actualitate, Sanatate, Social, Stirea Zilei

FOTO: Protest la Spitalul din Cîmpeni-Angajaţilor le-a ajuns cuţitul la os

În jur de 200 de angajaţi ai Spitalului din Cîmpeni, membrii ai sindicatului Sanitas, au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva diminuării salarilor şi subfinanţarea pe care o asigură autorităţile locale pentru funcţionarea unităţii medicale.

Potrivit reprezentanţilor Sanitas, angajații au asigurat prin efortul lor furnizarea de servicii medicale și de îngrijire, în condiţiile în care salariile acestora sunt diminuate drastic de peste un an.

Angajaţii spitalului au început protestul în curtea unităţii medicale în jurul amiezii, înarmaţi cu pancarde cu mesaje pentru guvernanţi şi autorităţile locale, avându-l în frunte pe liderul Sanitas, Marius Sepi.

După acţiunea de protest din curtea spitalului oamenii au pornit în marş pe străzile din Cîmpeni având ca punct terminus sediul Primăriei unde au pichetat sediul instituţiei.

„Acţiunea de protest a fost declanşată de starea de dificultate în care se află Spitalul Orăşenesc Câmpeni şi este independentă de orice influenţă politică. Angajaţii unităţii sunt cei care prin efortul lor au asigurat furnizarea de servicii medicale şi de îngrijire, deşi salariile lor sunt drastic diminuate de peste un an de zile.
Protestul are ca obiective menţinerea funcţionării spitalului, respectarea drepturilor salariale legale, precum şi aşezarea pe principii corecte şi eficiente a acţiunii echipei manageriale a spitalului.
Credem că pornind de la dorinţa noastră de a păstra accesibilitatea pentru servicii medicale şi de îngrijire la nivelul comunităţii locale, aparţinând unei zone a judeţului în care în ultimii ani s-au desfiinţat două unităţi sanitare” au declarat reprezentanţii Sanitas.

La Spitalul din Cîmpeni, care deserveşte Ţara Moţilor lucrează peste 300 de persoane.
IMG-20150323-WA0002

IMG-20150323-WA0000 (1)

IMG-20150323-WA0001

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “FOTO: Protest la Spitalul din Cîmpeni-Angajaţilor le-a ajuns cuţitul la os”

  1. Nu doar unitatea medicala e cu probleme la Campeni, ci orasul in sine e capitala tarii hotilor, cea mai mare mafie din toata Transilvania. Sa stie toata lumea de ce nu sunt locuri de munca la Campeni. Intrebati-l pe primar si pe „domnul” Vali Oprea si pe alti „domni” consilieri de ce nu au dat voie sa se dechida o fabrica ce putea oferi locuri de munca pt cel putin 400 de oameni. Sa fie din cauza ca angajatii „domnului” Vali Oprea si-ar fi dat seama ca lucreaza la el pe bani de nimic si ar fi plecat sau ar fi cerut salarii mai mari? Ganditi-va! Saraca sotia lui nu ar mai avea bani sa cumpere toate cladirile din Campeni si sa ii fie tinut fundul in lux. Si multi altii, ei nu sunt singurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...