Actualitate, Educatie

FOTO: Poliţiştii din Alba alături de preşcolari în prima zi din Săptămâna Şcoala Altfel

Activităţile informativ – preventive, desfășurate de poliţiştii din Alba în prima zi a săptămânii „Şcoala Altfel” au fost dedicate educaţiei rutiere şi protejării patrimoniului cultural naţional.

Astfel, azi, 6 aprilie a.c., poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului Rutier şi poliţişti ai Posturilor comunale de poliţie Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş au fost prezenţi la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia şi la grădiniţele din Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş unde au susţinut lecţii de educaţie rutieră.

Peste 300 de preşcolari şi școlari au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, precum şi cartea de colorat „Viaţa ca un ou de Paște”.

Această carte de colorat a fost realizată în cadrul Proiectului „Alba dă prioritate vieţii”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi aflat la a III-a ediţie.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public.

În zilele următoare, poliţiştii se vor deplasa la toate grădiniţele din judeţ unde vor susţine lecţii de educaţie rutieră şi vor distribui cele 2.000 de cărţi de colorat cu tematică rutieră, realizate în cadrul proiectului „Alba dă prioritate vieţii”.

În cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, IPJ Alba și Fundația Collegium XXI organizează și desfășoară, în parteneriat, proiectul educațional național ”CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”.

Astfel, comisar şef de poliţie Ciută Marius, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, a fost prezent azi, 6 aprilie a.c., la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia unde a prezentat elevilor din două clase de a IX-a, tema întitulată „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional” . La finalul întâlnirii, toţi elevii şi cadrele didactice participante au primit diplome şi materiale promoţionale puse la dispoziție de Fundația Collegium XXI.

Activităţile planificate în cadrul acestui proiect se vor derula în continuare în zilele de 7 şi 8 aprilie a.c., în alte două unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Colegiul Naţional „Dionisie Pop Marţian” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”.

Reamintim faptul că în perioada 6 – 10 aprilie a.c., poliţiştii din Alba desfăşoară, alături de elevii din instituţiile de învăţământ din judeţ, o serie de activităţi informativ – preventive, în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Poliţiştii din judeţul Alba vor fi prezenţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ, unde vor susţine sesiuni de informare, vor distribui materiale preventive şi vor promova profesia de poliţist. Joi, 9 aprilie a.c., începând cu ora 10,00 la sediul IPJ Alba va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...