Actualitate, Educatie

FOTO: Parteneriat internaţional Comenius la Şcoala Gimnazială ” Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

În cadrul parteneriat educativ multicultural internaţional COMENIUS “Grădina de basm -Imperiul sănătăţii”-, la Școala Gimnazială ” Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia au avut loc numeroase acțiuni care au avut ca scop promovarea valorilor culturale şi educative din școală și oportunitatea unui dialog intercultural.

Programul vizitei în școala a început luni,23 martie, la ora 10.00 cu primire tradițională a delegației straine de către elevii școlii cu pâine și sare. A urmat apoi o trecere în revistă a sălilor de clasă și un schimb de impresii cu elevii și dascălii școlii. Profesorii din școlile partenere Italia ,Ungaria și Turcia au asistat în sala de sport la un antrenament al echipei de majorete condusă de prof. Carmen Chira.

În cadrul acestui proiect echipa formată din prof. Vinceller Alexe (coordonator de proiect), prof.Maierescu Mariana Salomia, prof.Belaşcu Anca, prof. Mîndroc Nicoleta, prof. Corlaci Ioana, prof.Negrescu Elena, prof. Pop Felicia, prof.Cioflică Adelina, prof. Samson Ana Maria, ajutată de elevii şi dascălii școlii cu concursul muzeografei Ioana Rustoiu au amenajat în școală o minigrădină de flori și o expoziție etnografică care s-au bucurat de aprecierea delegației străine

După vizita dinn școală, delegația s-a deplasat la Primaria orașului Alba Iulia unde a fost primită de către cei doi viceprimari ai orașului, Voicu Paul și Gabriel Pleșa care au rostit un cuvânt de bun venit și au prezentat modul în care s-a dezvoltat orașul Alba Iulia în ultimii cinci ani cu ajutorul proiectelor europene precum și care sunt proiectele pe care le/au în vedere în continuare și mai ales ce înseamna parteneriatele active cu primăriile oraşelor înfrăţite cu municipiul nostru.

Întîlnirea a continuat cu o conferinţă de lucru a tuturor membrilor proiectului in care s-a stabilit calendarul de desfăşurare a urmatoarelor activităţi.

Conferinţa a inclus schimburi de materiale, discuţii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel național, activităţile derulate în perioada noiembrie 2013- martie 2015 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate. Produsul final realizat de Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu ” Alba Iulia în cadrul proiectului de parteneriat este site-ul parteneriatului- accesibil pa adresa www.comeniusalba.ro care cuprinde informații legate de proiect, activitățile realizate în cadrul întalniriilor care au avut loc precum și informații legate de școlile partenere.

Proiectul de parteneriat educativ multicultural internaţional COMENIUS se va încheia în 28 iunie 2015 cu o ultimă vizită la Istanbul.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...