Actualitate, Stirea Zilei

FOTO: Ostaşii sovietici comemoraţi la Aiud la 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la victoria din cel de Al Doilea Război Mondial la Aiud a avut loc astăzi un ceremonial de depunere de coroane la memorialul ostaşilor sovietici din localitate.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Federaţiei Ruse cu sprijinul administraţiei locale aiudene.

La manifestare au participat primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, viceprimarul Liviu Octavian Rusu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi ai Penitenciarului Aiud. Din partea Federaţiei Ruse au participat secretarul doi şi trei al Ambasadei Federaţiei Ruse, Ivan Zubkov respectiv Alexey Zamilatskiy.

Momentul a debutat cu intonarea imnurilor României şi Federaţiei Ruse, urmat de un ceremonial religios şi depunere de coroane.

„Ziua de 9 mai este comemorată în întreaga lume. Românii şi oastea română care au făcut alături de aliaţi ca Al Doilea Război Mondial să se termine cu cel puţin 100 de zile mai puţin. Ceea ce înseamnă nu doar un timp numărat în secunde, minute, ore sau zile ci înseamnă vieţi omeneşti, pentru că fiecare din cei ce s-au jertfit pe câmpul de luptă au devenit eroii noştri, eroi pe care de fiecare dată îi comemorăm şi cu pioşenie să ne închinăm în faţa lor. Mă bucur că astăzi sunt alături de noi reprezentanţii Federaţiei Ruse cu care îi comemorăm pe aceşti eroi, care alături de armata noastră au reuşit să facă ca de fiecare dată la 9 mai să să sărbătorim Ziua Europei şi finalul acestei conflagraţii mondiale iar pentru noi românii să ne aducem şi de Ziua Independenţei din alt 9 mai, 1877.
Ne aducem aminte de toţi care s-au sacrificat ca noi astăzi să putem să ne creem un viitor, acele condiţii în care să ne simţim bine, să ne simţim liberi aşa cum trebuie să se simtă fiecare locuitor al planetei” a declarat primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan.

„Ostaşii sovietici alături de cei români şi-au pierdut viaţa pentru eliberarea României. Această zi înseamnă mult în istoria noastră comună. Îi comemorăm pe cei care au căzut în Al Doilea Război Mondial. Acum noi putem să ne bucurăm de viaţă, să construim, să muncim, putem să facem relaţii mai strânse între popoarele noastre. Noi apreciem foarte tare frăţia de luptă cu armata română, cu România în ultima parte a războiului. Mulţumim Guvernului şi autorităţilor locale pentru atenţia acordată eroilor căzuţi în România. Vă urez bunăstare, sănătate şi mulţi ani înainte” a declarat secretarul doi al Ambasadei Federaţiei Ruse, Ivan Zubkov.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...