Actualitate, Stirea Zilei

FOTO: Mocăniţa a pornit din nou la drum în Apuseni. Construcţiile ilegale afectează traseul

În Minivacanţa de 1 Mai – 3 Mai s-a redeschis sezonul Mocaniţei Abrud – Câmpeni. Deşi vremea nu a fost tocmai favorabilă peste 300 de turisti si localnici au dorit sa se plimbe cu micuţul tren, tractat de o locomotivă cu Abur construită în anul 1917 la fabrica Krauss-Muenchen.

Datorită existenţei unor construcţii ilegale în zona Roşiei gabaritul de liberă trecere este redus, iar până la rezolvarea acestei probleme nu se poate circula cu locomotive şi vagoane mari cum s-a circulat pe vremuri. Din acest motiv, capacitatea trenului este doar de 54 de locuri.

Una dintre aceste construcţii ilegale era să impiedice total circulaţia Mocaniţei, terasamentul fiind pur şi simplu distrus pe o distanta de 10 metri.

„Am cerut ajutor din partea autorităţilor, însă am reuşit în ultima clipă să realizăm o reparaţie provizorie a tronsonului distrus. O remediere definitivă a problemelor va fi posibilă doar cu ajutorul autorităţilor competente în combaterea construcţiilor ilegale care afectează gabaritul liniei.” au declarat organizatorii

Din principiu e prevazut ca următoarea ieşire cu Mocăniţa să fie de Rusalii, iar începând cu vacanţa mare de vară să circule micuţul tren în fiecare Sâmbătă şi Duminică.

Plecările din Abrud vor fi la orele 10:00 , 13:00 şi 16:00.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...