Actualitate, Stirea Zilei

FOTO: Mocăniţa a pornit din nou la drum în Apuseni. Construcţiile ilegale afectează traseul

În Minivacanţa de 1 Mai – 3 Mai s-a redeschis sezonul Mocaniţei Abrud – Câmpeni. Deşi vremea nu a fost tocmai favorabilă peste 300 de turisti si localnici au dorit sa se plimbe cu micuţul tren, tractat de o locomotivă cu Abur construită în anul 1917 la fabrica Krauss-Muenchen.

Datorită existenţei unor construcţii ilegale în zona Roşiei gabaritul de liberă trecere este redus, iar până la rezolvarea acestei probleme nu se poate circula cu locomotive şi vagoane mari cum s-a circulat pe vremuri. Din acest motiv, capacitatea trenului este doar de 54 de locuri.

Una dintre aceste construcţii ilegale era să impiedice total circulaţia Mocaniţei, terasamentul fiind pur şi simplu distrus pe o distanta de 10 metri.

„Am cerut ajutor din partea autorităţilor, însă am reuşit în ultima clipă să realizăm o reparaţie provizorie a tronsonului distrus. O remediere definitivă a problemelor va fi posibilă doar cu ajutorul autorităţilor competente în combaterea construcţiilor ilegale care afectează gabaritul liniei.” au declarat organizatorii

Din principiu e prevazut ca următoarea ieşire cu Mocăniţa să fie de Rusalii, iar începând cu vacanţa mare de vară să circule micuţul tren în fiecare Sâmbătă şi Duminică.

Plecările din Abrud vor fi la orele 10:00 , 13:00 şi 16:00.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...