Actualitate

FOTO: Marea Adunare Tricoloră

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, un număr mare de unioniști au ieșit în stradă duminică pentru a adresa mesaje în fața ambasadelor statelor europene și SUA. Marșul început din Piața Marii Adunări Naționale încheie manifestațiile dedicate zilei de 27 martie 1918 – ziua Unirii Basarabiei cu România.
,,Yes, we can”, ,,We have a dream” și ,,United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău. De asemenea, ,,EU integration through Reunification”, ,,Wir sind ein Volk” și ,,Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii. La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România. ,,Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.
Coloana plină de steaguri tricoloare s-a format după ce în piață s-au întins hore, s-au cântat piese patriotice românești și s-au rostit discursuri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 martie 2015

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “FOTO: Marea Adunare Tricoloră”

  1. Romania își arata pe fata NE-LOIALITATEA sa fata de R.Moldova si trimite „omuleții” săi „tricolori” sa lupte, sa manipuleze, sa „reprezinte” chipurile „voința” de „unire” cu Romania – un „proiect” CONCURENT si OPUS Asocierii M la UE. Romania si Rusia – douia state cu „pofte” NEO-IMPERIALE si NEOCOLONIALE de fățarnice „uniri”-„soizuri” sub care isi ascund intențiile de COTROPIRE, ANEXARE si LICHIDARE a Independentei Naționale si a înseși Statelor Parteneriatului Estic – R.Moldova si Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...