Actualitate, Social

FOTO: Luna Europei sărbătorită de cei mai mici cetăţeni europeni din Blaj

Luna mai este declarată „Luna Europei” la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj. Cei mai mici cetăţeni europeni, ocrotiţi în cadrul centrului, desfăşoară în această perioadă o serie de activităţi educative dedicate Uniunii Europene. Rolul acestor activităţi este de a-i educa pe micuţi în spiritul european şi de a-i învăţa ce înseamnă Uniunea Europeană. Astfel, copiii au realizat în această perioadă steguleţe albastre cu cele 12 steluţe aurii, steagul Uniunii Europene, şi pentru a-şi demonstra europenismul au purtat în piept câte o steluţă galbenă. De asemenea, ei au pus în scenă împreună cu educatoarele lor, mici spectacole dedicate Europei, au ascultat imnul Uniunii Europene sau povestioare europene din care au acumulat informaţii despre ţările din comunitate şi tradiţiile lor

„La centrul nostru am declarat luna mai „Luna Europei”. Chiar dacă suntem mici, facem şi noi parte din marea comunitate europeană şi este de datoria noastră să cunoaştem cât mai multe despre spiritul european şi noţiunea de unitate. Peste ani copiii aceştia vor fi viitorii cetăţeni europeni şi poate în mâinile cărora se va afla soarta Europei” a precizat Elena Frăţilă educator la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina.
În fiecare an, în 9 mai, este sărbătorită Ziua Europei, zi cunoscută şi ca „Ziua Schuman” şi care aniversează şi declaraţia istorică a ministrului de Externe francez Robert Schuman prin care la 9 mai 1950 s-au pus bazele Uniunii Europene.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...