Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

FOTO: La Alba Iulia… cea mai scumpă toaletă din Estul Europei

400.000 de euro a costat toaleta publică realizată cu mare destoinicie de SC Grup Corint SA pentru Primăria Alba Iulia în Cetatea bastionară Alba Iulia.

În acest fel, la 300 de ani de la începerea lucrărilor, Cetatea Alba Iulia se afirmă cu putere în lume: Cetatea Alba Iulia nu este doar cealaltă Capitală şi Cea Mai Mare Cetate Vauban din România, este şi Cetatea cu Cea Mai Scumpă Toaletă din România. Aproximativ 400.000 de euro din fonduri europene (adică bani româneşti). Conform Primăriei Alba Iulia, prețul uriaş al WC-ului se datorează punerii în valoare a zidului medieval.

Toaleta este amplasată lângă Palatul Principilor (lângă statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul). Se pare că aici a fost o magazie de făină prin secolele XII-XIII. Lucrările arheologice şi punerea în valoare a zidului au costat 1.668.319 de lei, lucrările fiind executate de Grup Corint, o firmă abonată la contractele Primăriei Alba Iulia.

Cei trecuţi de o anumită vârstă îşi aduc aminte că în urmă cu 20-30 de ani aici funcţiona o toaletă publică, e adevărat cam insalubră…

Intrarea (zilnic între orele 10.00-20.00) în toaleta publică te costă 1 leu, preţ în care este inclus şi o iniţiere în istoria oraşului (pe pereţi sunt hărţi cu Cetatea) sau te poţi odihni pe o bancă amplasată în interior. Toaleta publică de lângă Palatul Principilor este administrată de firma Total Clining.

O investiţie serioasă în viitorul Cetăţii Alba Iulia şi în viitorul României !

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...