Actualitate, Educatie, Evenimente, Stiri

FOTO: Elevi din Alba Iulia au licitat pentru stagii de practică în firme de prestigiu din zonă

O echipă de trei tineri a organizat în data de 29 mai la Steaua Nordului un eveniment în cadrul căruia elevii liceelor din Alba Iulia pot licita în bani pentru câteva zile de practică în cadrul unor firme din Alba Iulia. În cadrul acestui proiect finanţat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank, tinerii au dorit să ofere o perspective asupra viitorului, un ajutor în orientare profesională, un impuls spre autocunoaştere. La eveniment a participat şi ambasadorul Egiptului în România, Abd El Rahman A. Raouf.

Proiectul se numeşte “Internships, licitează-ţi viitorul!” şi a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin Programul “YouthBank Alba” în anul 2014, fiind unul din cele 10 iniţiative desemnate câştigătoare în acest an. Acest proiect a încurajat cu succes elevii din Alba Iulia să experimenteze câteva zile din viaţa unui medic, avocat, arhitect sau alte domenii, într-un mod inedit, stagiile de practică fiind licitate în cadrul evenimentului.

Cei trei membri ai echipei – Popoviciu Andrei, Todor Anamaria, Gligor Delia– s-au implicat activ în realizarea proiectului, în cadrul căruia tinerii vor afla în ce constă cu adevărat profesia la care visează. Proiectul a fost o provocare, cei trei tineri dedicându-se pe deplin organizării licitaţiei, iar cu ajutorul “Rotary Club Alba Iulia”, în calitate de organizaţie gazdă, şi “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis” au reuşit să obţină experienţele licitate. În deschidere, preşedinţii celor două cluburi (Dana Tomsit şi Gheorghe Ignat) au ţinut un mic discurs urmat de prezenţa unui invitat surpriză, ambasadorul Egiptului în România, Abd El Rahman A. Raouf.

De asemenea, echipa a beneficiat de activă colaborare a membrilor echipei YouthBank, la fel de implicați în inițiativele comunitare. La evenimentul de inaugurare au fost invitați să participe cadrele didactice, elevii, cât şi toţi tinerii interesaţi de licitaţie. Prin intermediul tinerilor au fost puse la dispoziţie 50 de locuri în 20 de firme de prestigiu din Alba Iulia, liceenii plecând acasă cu 48 de stagii de practică. Licitaţia a fost condusă de cei trei tineri, elevii doritori licitând cu ajutorul unor cartonaşe inscripţionate, pasul de licitaţie fiind de 5 lei.

‘Internship-ul mă va ajuta să aflu dacă job-ul la care aspir este aşa cum mi-am imaginat şi dacă asta e cu adevărat ceea ce vreau să fac în viitor.’ a spus Mara Oaida, câştigător a licitaţiei, eleva în clasa a X-a la Colegiul Naţional ‘Horea, Cloşca şi Crisan’.

‘Evenimentul a fost foarte bine organizat, iar ideea în sine a proiectului este inovatoare, deoarece învăţământul românesc este unul preponderent teoretic. Acest proiect oferă şansa elevilor de a face practică în domeniul ales.’ a spus Daiana Todea, eleva în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘Horea, Cloşca şi Crisan’, aspiranta la Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca.

‘Arhitectura m-a atras de mic, fiind un nou elev la Liceul de Arte Plastice din oraş. Această iniţiativă este unică în Alba Iulia, datorită oportunităţilor care mi le-a oferit.’ a spus Sergiu Fleseriu, elev în clasa a XI-a.

În cadrul evenimentului Cosmin Buzgure, elev la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Regina Maria” a susţinut un moment muzical, seara fiind încheiată de tânără cântăreaţă Antinia Simion, elevă a Colegiului Naţional ‘Horea, Cloşca şi Crisan’.

Principalii parteneri locali ai Fundaţiei Comunitare Alba în programul YouthBank sunt Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market şi Giro, fiind coordonat la nivel național de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...