Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

FOTO: Construcţia noii fabrici Daimler de la Sebeş, inaugurată cu fast. Ponta, Ţiriac, Şova şi ambasadorul Germaniei, prezenţi la eveniment

DSC_1888Într-un cadru festiv, în prezenţă unor oficialităţi de rang înalt şi a unor importanţi oameni de afaceri din România, astăzi a fost pusă piatra de temelie a construcţiei noii linii de producţie a Star Transmision de la Sebeş. Aici va fi produsă cea mai nouă generaţie de cutii de viteză automate, în 9 trepte, pentru Mercedes Benz.

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului României, Victor Ponta, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroși reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, printre care s-au numărat Dan Şova, ministrul Transporturilor, Constantin Niţă, ministrul Economiei. La eveniment au mai participat omul de afaceri Ion Ţiriac şi fostul pugilist Mihai Leu.

În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC. Această nouă linie de producţie va asigura locuri de muncă pentru mai bine de 500 de persoane din zona Sebeş. O componentă importantă a investiţiilor companiei Star Transmision în zona noastră o reprezintă formarea profesională a viitorilor angajaţi ai fabricii, prin intermediul Şcolii Profesionale Germane, ce funcţionează în Alba începând de anul trecut.

DSC_1805Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producției și Furnizorilor, a declarat: „Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție. Prin această investiție vom satisface cu succes cererea în continuă creștere de cutii de viteză automate.”

DSC_1829Victor Ponta, Prim-ministrul României a spus că „Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcția acestei noi unități de producție, Daimler continuă investiția în România, confirmând astfel evoluția excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 și trendul pozitiv pe care ne aflăm.

Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală și de stimulare a economiei, au creat un mediu investițional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler își continuă proiectul aici.

România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiție nu face decât să atragă după sine alte investiții, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai al populației.”

Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în rețeaua flexibilă de producție de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim și Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producție la fabrica mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate și la locația din Sebeș. Investițiile de la Sebeș se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacității la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântați de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul rețelei de producție integrate Powertrain a Mercedes-Benz,” a spus Bernd Krottmayer, Director General al Star Transmission. „Fabrica noastră produce în mod flexibil și serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz.”

DSC_1895Ceremonia prin care a fost pusă piatra de temelie a noii construcţii a fost una spectaculoasă. Reprezentanţii Daimler Star Transmision, ai Mercedes Benz, ambasadorul Germaniei în România şi premierul Victor Ponta au introdus într-un bloc de piatră câteva obiecte simbolice: planul de construcţie a noii fabrici, un breloc Mercedes Benz, un ziar cu data de astăzi, diploma de atestare a pietrei de temelie şi un săculeţ cu bani.

Filiala Daimler Star Transmission a fost înființată în 2001. De atunci se produc la Cugir roți dințate, axe și componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție. Tot aici se află și centrul de tehnologii din care face parte și producția de prototipuri și un centru de instruire. La Sebeș s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeș anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacități suplimentare față de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forță de muncă de aproximativ 1200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educație dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educație dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în același timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Școlii Duale din Alba-Iulia, STC instruiește alături de alte 5 companii din județul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.

Pentru a optimiza și mai mult condițiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajați, Star Transmission oferă de la sfârșitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite și se oferă sfaturi pentru angajați. În plus, o dată pe săptămână angajații pot beneficia de consultații de la medici specialiști, printre care cardiologi, dermatologi și nutriționiști.

Despre cutia de viteză automată cu nouă trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz

DSC_1634Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit și schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon și Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil  de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecință, noile modele cu 9G-TRONIC își depășesc predecesorii atât în privința consumului cât și a emisiilor de CO2.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...