Actualitate, Stiri

FOTO: Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru a aprobat Programul Operațional Regional 2014-2020

Alba Iulia a găzduit astăzi şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru. La discuţii au participat preşedinţii celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ.

În cadrul şedinţei a fost aprobat Programul Operațional Regional 2014-2020. Discuţiile s-au axat pe identificarea modalităţilor de eficientizare a utilizării resurselor şi creştere a gradului de absorbţie a fondurilor europene.

Recent a fost creată şi o bază de date cu propunerile de proiecte primite, care include 1.337 de proiecte cu o valoare totală de 28,32 miliarde de lei (6,29 miliarde de euro).

Primul proiect de hotărâre propus pe agenda şedinţei vizează aprobarea Raportului execuţiei bugetare al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe anul 2013, alături de Bilanţul contabil pe 2013, urmat de Raportul Comisiei de cenzori. Cel de-al doilea punct al agendei Ordinii de zi propune spre analiză şi aprobare Raportul de activitate al CRESC Centru pe anul 2013. Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru) a fost definitivat şi va fi supus dezbaterii şi aprobării celor prezenţi. După supunerea la vot a acestor proiecte de hotărâre, factorii decizionali ai Regiunii Centru vor dezbate în vederea avizării Acordul Cadru de delegare a atribuţiilor privind implementarea Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice. Cele două programe de atragere a fondurilor nerambursabile derulate de către ADR Centru la nivel regional, POR şi POSCCE, vor fi supuse analizei participanţilor la şedinţa în privinţa rezultatelor obţinute, a problemelor identificate şi a lecţiilor învăţate. Viitoarele direcţii de dezvoltare, precum şi fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, dar şi proiectele relevante la nivel local şi regional pentru care este nevoie de finanţare nerambursabilă, sunt alte tematici ce vor fi abordate de către reprezentanţii Regiunii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...