Actualitate

FOTO: Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a împlinit trei ani de la înfiinţare

poza sfanta irina aniversare 4 2015Ziua Internaţională a Copilului a însemnat o sărbătoare cu dublă semnificaţie pentru prichindeii de la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj. Micuţii au sărbătorit în 1 iunie şi ziua aşezământului social care a împlinit trei ani de la înfiinţare. Cu această ocazie cei peste 30 de copii beneficiari ai centrului au organizat împreună cu educatoarele un mic program artistic, au confecţionat felicitări şi au participat apoi la un mini carnaval. De asemenea, fiecare copil şi-a imprimat mânuţa cu diferite culori pe coroana unui copăcel din carton pe care l-au numit simbolic „Copacul prieteniei”. În final micuţii au primit cadouri dulci şi delicioase oferite de Primăria Municipiului Blaj.
Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012 fiind primul de acest fel din Patriarhia Română. Centrul funcţionează astfel de 3 ani şi vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani. â
Misiunea centrului de zi este de a asigura servicii de îngrijire, supraveghere a copiilor care frecventează centrul şi să dezvolte programe de educaţie timpurie adecvate, vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora. Astfel, în cadrul acestuia, copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.
Centrul este coordonat de părintele Vasile Seicean, iar personalul este alcătuit din trei îngrijitoare, o educatoare, un asistent social iar în mod voluntar îşi oferă serviciile un profesor educator şi un psiholog/logoped. De la înfiinţarea acestui centru şi până în prezent peste 100 de copii au frecventat creşa.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iunie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...