Actualitate, Comunicate

FOTO: CAPTURĂ de țigări de contrabandă, la AIUD

Trei persoane din judeţul Suceava bănuite că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară au fost prinse în trafic la Aiud, după o urmărire spectaculoasă, în timpul căreia maşina în care se aflau suspecţii s-a răsturnat în şanţ.

În autoturism au fost găsite 335.400 de ţigarete, care au fost ridicate în vederea confiscării. Acţiunea de prindere a celor trei persoane a fost coordonată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane din judeţul Suceava bănuite de contrabandă cu ţigări, la data de 7 iulie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care au acţionat sub coordonarea procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava au reuşit identificarea în trafic şi oprirea unui autoturism despre care existau indicii că este folosit de cele trei persoane pentru transportul ţigaretelor de contrabandă.

În jurul orei 2.35, în urma unui schimb de informaţii cu poliţişti din cadrul IPJ Cluj, autoturismul a fost reperat în trafic, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud de poliţiştii aflaţi în filtru rutier, care au pornit în urmărirea acestuia.

Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, conducătorul autoturismului urmărit a pierdut controlul acestuia, care a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat pe strada Morii din municipiul Aiud, intrând în şanţul de pe partea dreaptă a direcţiei de mers Cluj –Alba Iulia.

Din primele verificări efectuate poliţiştii au stabilit că numerele de înmatriculare montate pe autoturism aparţin unui alt autoturism, iar conducătorul autoturismului era U.I., de 27 de ani, din judeţul Suceava, care era însoţit de T.N.A. de 23 de ani şi T.T.F. de 18 ani, ambii din judeţul Suceava.

În cadrul cercetărilor la faţa locului, în autoturism au fost găsite 335.400 ţigarete (16.770 pachete) de provenienţă străină, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Fata de U.I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul cu nr. fals “, faptă prev. de art. 334 alin 2 din Codul Penal şi “contrabandă” faptă prev. de art. 270 alin 3 din Legea 86/2006.

Cei trei au fost preluaţi de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru continuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de “iniţiere, constituirea şi sprijinire a unui grup infracţional organizat” faptă prev. de art. 367 alin 1 şi 2 din Cod Penal şi “contrabandă “ faptă prev. de art. 270 alin 1 şi 3 rap la art. 274 din Legea nr.86/2006, instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, transmite IPJ Alba.

Potrivit IGPR, “la data de 8 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2015, membrii grupării au fost depistaţi de poliţişti pe raza judeţului Cluj. Întrucât aceştia au încercat să fugă, poliţiştii din Cluj au colaborat cu poliţiştii din Alba, care i-au prins în oraşul Aiud, având asupra lor 335.400 de ţigarete.

De asemenea, în urma unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost depistat liderul grupului infracţional, care avea asupra sa 50.000 de euro şi 30.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale– Inspectoratul General al Poliţiei Române, al S.R.I. şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, luptători de acţiuni speciale, lucrători D.G.A. şi jandarmi”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...