Actualitate, Stiri

FOTO: Balul Anual Rotary, un eveniment de tradiţie care îmbină plăcutul cu utilul

Balul Rotary4Un eveniment devenit deja tradiţie în Alba Iulia a avut loc de curând. Sala de Bal din incinta Alba Mall a găzduit Balul  Anual  Rotary  2014. Buna colaborare dintre  Rotary Club Alba Iulia și Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a condus la reușita evenimentului așteptat de toți.

Scopul acestui eveniment de suflet  a fost strângerea de fonduri pentru derularea  a două mari proiecte ale  cluburilor: amenajarea unui teren  de joacă special  pentru copiii cu dizabilități de la Casa Brian Moore din Sebeș,  și achiziționarea unui bronhoscop modern pentru Spitalul de pneumoftiziologie din Aiud, un aparat vital pentru corecta diagnosticare și tratare a afecțiunilor specifice. Achiziționarea acestui bronhoscop vine în sprijinul comunității din zonă crescând semnificativ gradul de adresabilitate,  având în vedere că există un singur aparat de acest fel în județ , la Alba Iulia, iar acesta nu reușește să deservească toţi pacienţii care necesită diagnostic şi tratament în afecţiuni precum cancerul pulmonar, tuberculoza pulmonară sau abcesele pulmonare. Cu acest aparat se pot diagnostica tumorile pulmonare, prin efectuarea biopsiei. De asemenea, se pot diagnostica pneumoniile bacteriene prin aspirat bronşic şi prelevare de floră bacteriană. Se poate institui şi tratamentul acestor afecţiuni în conformitate cu antibiograma. Bronhoscopul poate fi folosit şi în diagnosticarea tuberculozei pulmonare când se realizează aspirat bronşic BK. În abcesele pulmonare bronhoscopul poate fi utilizat pentru diagnostic şi tratament prin efectuarea drenajului secreţiilor bronşice purulente.

Casa Brian Moore din Sebeș  este o construcţie modernă destinată ocrotirii persoanelor cu dizabilităţi unde acestea beneficiază de asistenţă socială competentă. Acest edificiu a fost construit prin contribuţia exclusivă a cluburilor Rotary Birmingham Breakfast Anglia, Rotary Alba Iulia și Rotary Sebeş. Încă de la inaugurare s-a convenit ca în continuare clădirea sa fie numita “Casa Brian Moore” în amintirea acestui activ și sufletist membru Rotary al Clubului din Birmingham, care şi-a consacrat ultimii 15 ani din viaţă realizării acestui obiectiv şi care, din păcate, nu a mai trăit să vadă construcţia încheiată. În cadrul instituţiei funcţionează două centre de zi: unul pentru copii de grădiniţă cu dizabilităţi, iar celălalt destinat reabilitării şi recuperării adolescenţilor și tinerilor.

La bal au participat membri ai cluburilor și familiile acestora, precum și numeroși invitați, printre care Ovidiu Coș – Past District Governor,  Mircea Solovastru  viitorul Guvernator al Districtului, Ioan Uțiu asistent guvernator, Simion Mihon asistent guvernator ales, membri Rotaract și Interact Alba Iulia, numeroși reprezentanți ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, membri ai cluburilor Rotary din Tg. Mureș, Gherla, Sebeș, Abrud- Câmpeni, Aiud, Blaj, Teiuș etc.

Cunoscutul  Duo Aurae ( un duo cameral de excepție ), trupa Good Day și tinerii soliști de muzică populară Simona Niculeasa și Florin Covaciu au asigurat o ambianță muzicală plăcută de-a lungul întregii seri. Pentru însuflețirea și reușita evenimentului a fost organizată o tombolă cu premii și surprize și o licitație cu obiecte de artă, activități ce au animat sala de bal.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...