Actualitate

FOTO: Avansări în grad la Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Înainte de expirarea stagiului minim în grad, pentru rezultate foarte bune obţinute în activitatea profesională, 4 ofiţeri şi 4 de subofiţeri jandarmi au fost înaintaţi în gradul următor. Noile grade au fost înmânate de Prefectul Judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, iar printre cei avansaţi în grad se numără şi primul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, Marius Claudiu Giurea, care de astăzi este colonel.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, după care Inspectorul şef al instituţiei, colonel Felician Itu, a dat citire Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, prin care 4 ofiţeri, care s-au distins în activitatea desfăşurată, au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

– în gradul de colonel – locotenent-colonel GIUREA MARIUS-CLAUDIU;
– în gradul de maior – căpitan HULEA DUMITRU şi domnul căpitan OLTEAN MARIUS;
– în gradul de căpitan – locotenent MĂICAN MARIUS-DĂNUŢ

În continuare, prin Ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, 4 subofiţeri au fost înaintaţi în grad, după cum urmează:
– în gradul de plutonier adjutant şef – plutonier adjutant DURU ŞTEFAN;
– în gradul de plutonier adjutant – plutonier major BORLEA CONSTANTIN, Plutonier major
PETRIDEAN FLORIN şi plutonier major PETRUŢA NICOLAE

De asemenea, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, alte 99 de cadre au fost recompensate cu felicitări sau mulţumiri.

Prefectul Judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a fost cel care a înmânat noile grade şi le-a dorit mult succes în activitate celor 8 jandarmi. De asemenea, acesta, profitând de ziua de mare sărbătoare prilejuită de sărbătorirea pe data de 3 aprilie 2015 a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române a adăugat: “va felicit, in numele meu si al Instituţiei Prefectului, pentru activitatea pe care o desfăşuraţi. Vă asigur că veţi avea în mine un permanent sprijin, voi fi alături de dumneavoastră, aşa cum am fost şi până acum. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi pentru că aţi dovedit că nu duceţi lipsă de profesionalism, un lucru deosebit de important în contextul actual. Mă bucur pentru dumneavoastră şi mă alătur şi eu celor care vă urează astăzi << La mulţi ani>>”
În continuare cei prezenţi au participat la vernisajul expoziţiei Jandarmeria Alba – în documentele vremii, activitate condusă de Dana Zecheru, şeful Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale şi la exerciţiile demonstative prezentate de Detaşamentul de Jandarmi Mobil şi Postul de Jandarmi Montan Şugag în colaborare cu Serviciul Public Salvamont Alba din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...