Actualitate

FOTO: Atelier de textile şi broderii cu angajaţi din grupuri vulnerabile, înfiinţat la Şona

Un atelier de produse textile şi broderii în care lucrează persoane din grupuri vulnerabile a fost deschis la Şona, în cadrul unui proiect de economie socială implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Structura de economie socială, denumită „Filabrod” Şona, are nouă angajaţi, persoane provenite din categorii sociale dezavantajate şi din grupuri vulnerabile. Activitatea atelierului de croitorie şi broderie este axată pe producţia de articole de îmbrăcăminte, articole textile brodate, în special cele folosite în biserici, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, batiste şi prosoape, costume populare sau ştergare.

„Structura de economie socială de la Şona are nouă angajaţi care vor lucra în atelierul de croitorie şi broderie unde vor produce în special articole pentru dotarea lăcaşelor de cult. Angajările s-au făcut în luna aprilie din rândul cursanţilor care au urmat programul de pregătire profesională din cadrul proiectului, iar în prezent deja lucrăm diferite articole textile şi broderii. Utilajele sunt de ultimă generaţie, foarte performante şi pot executa o serie de articole complexe, în special de broderie” a spus părintele Vasile Seicean – coordonatorul Structurii de Economie Socială „Filabrod” Şona.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...