Actualitate, Social

Foto: Ansamblul Folcloric “Dor Teiuşan”, în Italia

603149_635368203157740_325663490_nÎn perioada 12-16 septembrie, ansamblul folcloric “Dor Teiuşan” a participat la festivalul Folkloriamo nel Polesine, care a avut loc în provincia Veneto, din Italia. Festivalul a fost organizat de asociaţia Folkloriamo Mărţişor Italia, preşedinte Nicoleta Tacu.

În cadrul evenimentului, au mai participat ansambluri folclorice precum:  Flori Dâmboviţene, Fir de dor din Dâmboviţa şi Mugurelul din Ploieşti – Prahova, în total fiind prezenţi în jur de 60 de participanţi.

Ansamblul “Dor Teiuşan” a participat la diferite reprezentaţii stradale în  Rovigo, Adria, Rosolina Mare şi Anguillara. Delegaţia romană a reprezentat România cu portul tradiţional românesc, toţi participanţii la festival fiind îmbrăcaţi în costume populare. În Anguillara, artiştii au participat la o sărbătoare locală, numită Sărbătoarea Cartofului American, eveniment ce marchează perioada recoltei din acea regiune. Aici, spectacolul s-a terminat cu premierea grupurilor participante.

Grupurile “Dor Teiuşan”, “Fir de dor” şi “Flori Dâmboviţene” au fost cazate în Rosolina Mare, într-un complex turistic de 4 stele. Aici au beneficiat de piscină, soare şi relaxare, complexul fiind situat la o distanţă de doar câteva minute de Marea Adriatică. Ansamblul Folcloric “Dor Teiusan” a luat fiinţă în anul 2012 şi îi are ca şi coordonatori pe Vasile Man, Daniela Dumitrean şi Damian Fostoc.

Man Diana Mădălina

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...