Actualitate, Cultura, Stiri

FOTO: Amplă manifestare a artelor contemporane la Aiud

Expozitie Aiud2Luna martie a găzduit, dincolo de tumultul vieţii de zi cu zi, o manifestare amplă a artelor contemporane din cele două oraşe ale Europei, într-o încercate de valorizare şi prezentare a culturii specifice celor două naţiuni în context european şi în context internaţional. 

Românii au propus două expoziţii internaţionale de artă plastică (cu repere ale artei contemporane româneşti, dar şi cu dimensiuni ale proiectelor internaţionale derulate în timp la Aiud), o proiecţie de documentare artistice cu zona Aiud – Rimetea şi o prezentare/recuperare a imaginilor Aiudului de altădată.

Organizatorii maghiari, prezenţi la sfârşitul săptămânii trecute la Aiud, au propus o amplă expoziţie cu lucrări de artă plastică realizate de elevi ai şcolii de artă din Gyomaendrod, o proiecţie de filme de animaţie şi un spectacol cuprinzând recitaluri de chitară clasică şi muzică vocală şi instrumentală. Invitaţi în spectacolul de pe scena Centrului Cultural au fost elevi ai grupului muzical de la Colegiul National Bethlen Gabor Aiud.

La seara cultural-artistică au participat profesorii şi elevii Şcolii Elementare de Artă Kállai Ferenc şi orchestra de tineret “Legalizált Lámák” din Gyomaendrőd, Ungaria. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Grupul “Collegium Gabrielense” al Colegiului “Bethlen Gábor” din Aiud. Proiectul a fost sprijinit de Fondul Naţional de Cooperare din Ungaria

 

Foto: Andrei Bako, Zoltan Balog, Claudiu Cordea

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...