Actualitate, Comunicate

FOTO: Amenzi de peste 44.000 lei și persoane cercetate pentru evaziune fiscală în urma unei acțiuni a polițiștilor din Alba

FOTO: Amenzi de peste 44.000 lei și persoane cercetate pentru evaziune fiscală în urma unei acțiuni a polițiștilor din AlbaPolițiștii din Alba au continuat acțiunea desfășurată în acest sfârșit de săptămână pentru menținerea climatului de sigurantă civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier. De această dată, sâmbătă, 11 iulie, oamenii legii au dat amenzi în valoare de peste 44.000 de lei. Totodată au fost constatate patru infracțiuni de evaziune fiscală.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 10 – 12 iulie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba acţionează cu efective mărite pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în scopul mentinerii climatului de sigurantă civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

La acţiunile organizate sâmbătă, 11 iulie, au fost angrenaţi peste 120 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au efectuat peste 50 de controale în pieţe agroalimentare şi localuri publice şi verificat activitatea a 48 de societăţi comerciale.

De asemenea, pentru siguranţa rutieră au organizat filtre pe principale artere rutiere având în vedere principalele cauze generatoare a accidentelor grave de circulaţie.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni din care 4 de evaziune fiscală, pentru care sunt cercetate 10 persoane. Totodată, pentru diferite încălcări ale normelor legale au fost aplicate 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.726 lei şi confiscate bunuri în valoare de 6.233 lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au constatat neînregistrarea unor operaţiuni de comerţ în valoare de peste 230.000 lei, pentru care s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 47.200 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din Legea nr. 241/2005.

Totodată, în zona autogării din municipiul Sebeş, au fost prinşi doi bărbaţi de 31 şi respectiv 32 de ani, ambii din municipiul Sebeş în timp ce ofereau spre vânzare parfumuri contrafăcute diferite mărci. Produsele au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă pedepsită de art. 90 Legea 84/1998.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...