Actualitate, Evenimente, Stiri

FOTO: Ambulanțe și autospeciale noi achiziționate pentru ISU Alba

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov. Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi ale structurilor SMURD din cadrul acestor inspectorate vor beneficia de dotări noi, grație implementării unui proiect.

În total, se vor primi 16 ambulanţe de prim ajutor (tip B2), din care 4 cu tracţiune 4×2 (1 pentru ISU Alba), iar 12 cu tracţiune 4×4 (1 pentru ISU Alba), 2 ambulanţe de terapie intensivă (tip C), 22 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică, din care 19 de teren (2 pentru ISU Alba), iar 3 pe şasiu camionetă (2 pentru ISU Alba), dar și4 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare. De asemenea, proiectul vizează și instruirea a 516 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice din care 68 la ISU Alba.

Prin implementarea proiectului, se urmărește scăderea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul intervenţiei (cu autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă) de la 23’18’’ la 21’32’’ în zonele rurale şi de la 10’07’’ la 8’42’’ în zonele urbane și scăderea timpul mediu de răspuns al echipajelor de prim ajutor / asistenţă medicală la locul intervenţiei de la 16’09’’ la 13’57’’ în zonele rurale şi de la 5’49’’ la 4’40’’ în zonele urbane.

Echipamentele specifice achiziţionate în cadrul proiectului pot fi utilizate în îmbunătăţirea acoperirii riscurilor naturale, tehnologice, biologice, sociale şi de incendii chiar şi incendii la fondul forestier respectiv incendii izbucnite în zone cu acces limitat, precum şi tuturor riscurilor care presupun asistenţă medicală de urgenţă.

Beneficiar al proiectului esteAsociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.3 – „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”. Pentru județul Alba, valoarea totală a proiectului este 3.238.352 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...