Actualitate, Stirea Zilei

FOTO: ALBA IULIA participă la Târgul de Turism al României

Cel mai important eveniment turistic național, Târgul de Turism al României (TTR), și-a deschis astăzi porțile, la Romexpo, în București.

„După ce, în urmă cu 5 ani, era o prezență “exotică” la evenimentele de gen, fiind printre puținele municipalități care au avut curajul să parieze pe turism și au ales să joace cartea promovării, Alba Iulia nu mai trebuie să demonstreze, ci doar să confirme că aici, în Cetate, istoria se traiește pe viu, la prezent, iar “Cealaltă Capitală” este una dintre destinațiile turistice de top ale României.

Divers de fiecare dată și orientat mereu spre așteptările turiștilor, români sau straini, standul Municipiului Alba Iulia iese din tipare și în acest an, prin latura sa creativă. Una dintre cele mai “gustate” atracții turistice locale, proiectul de reenactment coordonat de Muzeul Unirii din Alba Iulia, “Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului”, are rezevată o parte importantă din standul municipalității. Aici, 3 dintre “romanii” cu care turiștii se pot întâlni în fiecare săptămână în sezonul turistic în Cetatea Alba Carolina, și-au amenajat un atelier antic de bătut monede romane. Tot aici, cei mici au rezervat un colțișor al lor în care pot ieși pentru câteva minute din era wi-fi și pot încerca jocuri unice, din aceeași perioadă romană, recreate fidel de echipa muzeului. Mola, echivalentul antic al “moarei” de azi și ludus latrunculi, un joc unic, specific roman, i-au ținut ore în șir concentrați pe cei care au acceptat provocarea romană lansată la standul Municipiului Alba Iulia.

Toți cei care trec pe la stand au la dispoziție, la fel ca și la edițiile precedente, și un tur virtual al Cetății Alba Carolina, singurul de acest gen din cadrul târgului. Un prim pas realist pentru cei care vor să vadă și să trăiască schimbările din Cetate. O colecție vibrantă de fotografii de la evenimentele anului trecut din Alba Iulia, completează latura “tehnică” a prezenței la TTR.

Dincolo de prezentarea live a atracțiilor turistice locale, prezența echipei Municipiului Alba Iulia la TTR înseamnă și o continuare a întâlnirilor de la târgurile de turism din ianuarie, la Viena și de săptămâna trecută, din Berlin, cu tour-operatorii și agențiile de incoming, pentru construirea unor colaborări durabile și sustenabile, care să aduca turiști în Cetatea Alba Carolina.

TTR, ajuns la ediția cu numarul XXXIII, est cel mai important eveniment din sfera turismului din România și unul dintre cele mai importante din această parte a Europei. Ediția de primăvară a târgului din acest an, se desfășoară între 12 și 15 martie, reunește peste 260 de expozanți, de la mari tour-operatori până la ambasade și autorități locale. Organizatorii estimează, pentru acest an, o prezență record, de peste 30.000 de vizitatori, susținuți de cifrele anilor trecuți. Ediția de primavară a TTR este preferata turiștilor aflați în căutare de vacanțe și destinații..

Promovarea Cetății din Alba Iulia la TTR este încă o etapă din faza de sustenabilitate a proiectului “Respiră Aerul Istoriei” implementat și derulat de municipalitatea locală pe o perioadă de 7 ani” se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii albaiuliene.
WP_20150312_12_47_09_Pro

WP_20150312_12_48_11_Pro

WP_20150312_12_48_48_Pro

WP_20150312_11_55_59_Pro

WP_20150312_12_36_58_Pro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...