Actualitate, Evenimente, Stiri

FOTO: Activităţi variate organizate la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple

Ziua Mondială a Sclerozei Multiple este sărbătorită astăzi în Alba Iulia printr-o serie de activităţi organizate de Asociaţia SM Speromax împreună cu împreună cu Tinerii SmArt. Pe tot parcursul zilei sunt programate evenimente menite să atragă atenţia populaţiei asupra greutăţilor întâmpinate de cei care suferă de această maladie.

Până acum a avut loc o sesiune de informare a elevilor de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian. Mai apoi, tinerii au creat un lanţ uman în faţa liceului.

Programul zilei de 28 Mai:

10:00-20:00 Stand produse Hand-Made
-Parcul mare – B-dul Transilvaniei

12:00-13:00 Campanie de informare la
Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian”

13:00 Flash Mob “Lanț uman pentru SM”
– Parcul din fața Colegiul Economic

21:00 Fundița uriașă din lumânări
– Piața Custozza

22:00 Karaoke
– Tabu Caffe – B-dul Transilvaniei

În ultima zi de miercuri a lunii mai din fiecare an, de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, sunt desfăşurate acţiuni de conştientizare şi informare a populaţiei cu privire la modul în care această boală afectează viaţa a peste 2 milioane de persoane. Campania a fost lansată pentru prima oară în anul 2009.

În România există aproximativ 10 000 de persoane care suferă de SM. Din aceştia, aproximativ 2 000 primesc un tratament adecvat.

Declanşarea acestei patologii nu este cunoscută încă, dar se consideră că aceasta este o tulburare autoimună – acest lucru înseamnă că propriul sistem imunitar ataca celulele şi ţesuturile sănătoase.

Simptomele sunt imprevizibile, în ansamblu incluzând oboseala, pierderea vederii, slăbiciune în picioare şi braţe, rigiditate, spasme musculare, ameţeală, încetinirea vorbirii şi altele. Nu este obligatoriu că toţi pacienţii să resimtă oricare dintre aceste simptome ce ar putea dispărea în câteva zile sau săptămâni.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...