Actualitate

FOTO: Acţiune de plantare a elevilor de la şcoala din Vinerea în Cantonul Donea(Cugir)

Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism Năsâpiște Cugir au participat în data de 25 aprilie 2015 la o interesantă activitate de plantare de puieți de molid și paltin în Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir.

La această acțiune a participat și o echipă formată din brigadieri și pădurari, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Cugir, ing. Nicolae Hondola, care a explicat elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți rolul și importanța factorilor antropici în restabilirea și păstrarea echilibrului natural, pădurea jucând un rol important în ceea ce privește calitatea vieții noastre iar noi având datoria de a o sprijini în procesul de regenerare.

După toate aceste explicații, întregul grup s-a deplasat la locul stabilit pentru plantarea puieților, unde gazdele au demonstrat practic, pas cu pas, cum trebuie să se planteze puieții în mod corect. Cu disciplina impusă de importanța acțiunii, toți cei prezenți au fost înșiruiți pe versantul destinat plantării și s-a trecut la treabă, elevii fiind îndeaproape îndrumați și supravegheați de cadrele didactice, specialiștii silvici și de membrii asociației Năsâpiște. Elevii au avut ocazia să primească informații importante referitoare la pricipalele activități ale ocolului silvic și dintr-o serie de materiale de promovare (pliante) puse la dispoziție cu amabilitate de către gazde.

La finalul zilei toți ce prezenți au recunoscut că a fost o experiență unică unde s-au îmbinat armonios utilul cu plăcutul și că acțiunea desfășurată a fost un real succes, exprimându-se dorința de continuare a acestor activități de către toți participanții.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...