Actualitate, Educatie, Stiri

FOTO: 80 de tineri din Alba, ajutaţi să îşi descopere cariera potrivită

JOB-club 23Lansarea proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România” s-a încheiat astăzi cu deschiderea job-clubului de la Colegiul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. În total, 80 de tineri din patru licee din Alba vor beneficia de consiliere şi îndrumare în alegerea meseriei care le place şi pentru care au aptitudinile necesare.

Concret, prin intermediul acestui proiect, tinerii vor fi ajutaţi să se descopere pe ei înşişi, să vadă cum se lucrează efectiv în meseriile pentru care se pregătesc, prin intermediul unor stagii de practică pe care le vor efectua la firmele care s-au oferit să fie partenere în proiect.

În judeţul Alba, proiectul va fi implementat în patru licee, şi anume: Liceul Tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia.

Până acum au fost inaugurate job-cluburile din Alba Iulia, Ocna Mureş şi Cugir, iar astăzi a avut loc lansarea proiectului şi în Blaj. Elevii selectaţi pentru a lua parte la acest proiect au trebuit să îndeplinească o serie de condiţii, astfel că tinerii cu rezultate bune la învăţătură au avut prioritate.

Direcţiile principale de acţiune sunt crearea şi activarea de reţele suport, atât la nivel judeţean, între autorităţi publice locale, şcoli, mediu de afaceri, instituţii publice de ocupare şi ONG-uri, cât şi o reţea pilot de consilieri pentru îndrumare şi orientare profesională, organizată la nivelul şcolilor partenere.

Totodată se urmăreşte furnizarea unui program de orientare şi consiliere vocaţională suport pentru 80 de tineri, prin servicii de orientare profesională a tinerilor în cadrul a 4 JOB-cluburi organizate în şcolile pilot, cursuri de educaţie antreprenorială în fiecare şcoală pilot, realizarea de start-up-uri virtuale, dar şi efectuarea unor stagii de practică – internship în colaborare cu mediul de afaceri.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 12 luni şi este implementat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia A.S.M.E.A. şi Asociaţia Atitudini şi Alternativ.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...