Actualitate, Comunicate, Stirea Zilei

FOTO: 150.000 de lei au modernizat o parte din strada Decebal din Alba Iulia

Începând cu această săptămână, circulația tronsonul din strada Decebal cuprins între ADR Centru și strada Mihai Viteazul se va reda integral. Artera şi trotuarul din această zonă au fost reabilitate. Pentru a fluidiza traficul în zonă, Primăria Alba Iulia dorește ca această stradă să fie cu sens unic.

În urma lucrărilor au fost amenajate 27 de locuri de parcare, s-a refăcut caseta drumului, sistemul pietonal și cel de canalizare. Practic, întreaga platformă a fost reabilitată și modernizată, în raport direct cu investițiile recente realizate în zonă, transmit reprezentanţii Primăriei.

Suprafețele și cantitățile incluse în proiect sunt reprezentate de următoarele repere tehnice:

– trotuare 215 mp;

– carosabil – 900 mp;

– parcaje – 500 mp;

– guri de scurgere şi plăci cămine canalizare – 7 bucăţi.

„După lucrările de reabilitare ale secțiilor de infecțioase și dermatologie, în special după refacerea utilităților, era firesc să schimbăm în bine cât mai mult din zona respectivă. A fost șantier acolo, clar, nici drumul acela nu era de cinci stele, așa că s-a impus această intervenție. Lumea era nevoită să parcheze pe zone verzi, se formau bălți și alte neplăceri pe care le știm.

Vom încerca și o reconsiderare a sensurilor de circulație auto, pentru eliminarea disconfortului, propunând un sens unic dinspre ADR spre strada Mihai Viteazul. Sunt obiective de interes public acolo, lucru ce ne îndeamnă să optam pentru aceste schimbări”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Propunerea de adoptare a unui sens unic de circulaţie auto a fost înaintată IPJ Alba. Totalul investiţiei se ridică la aproximativ 150.000 lei (TVA inclus).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...