Actualitate, Sport, Stirea Zilei, Stiri

Fotbalul judeţean la un pas de colaps: CJ Alba a decis încetarea parteneriatului cu AJF

Veşti proaste pentru fotbalul judeţean din Alba la început de an. Consiliul Judeţean Alba a decis încetarea parteneriatului cu Asociaţia Judeţean de Fotbal Alba, colaborarea începută în 2007 şi prin care forul judeţean aloca anumite sume de bani pentru susţinerea echipelor de fotbal judeţean, ligile IV şi V.

Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele AJF Alba, Sorin Corpodean în cadrul unei conferinţe de presă începută pe versurile formaţiei Holograf: „Vine o zi…”

Fostul mare arbitru internaţional a declarat că a rămas surprins când a văzut că autorităţile judeţene nu doresc continuarea parteneriatului, lucru observat din faptul că acesta lipsea de pe lista proiectelor şedinţei de Consiliu Judeţean de joi. Sorin Corpodean a spus că a avut o discuţie cu preşedintele Ion Dumitrel pentru a vedea ce s-a întâmplat dar răspunsurile acestuia nu au fost unele clare.

„Au fost câteva tenative de explicaţie dar răspunsul a fost sec: Am decis să încheiem colaborarea. Din ce am vorbit cu dânsul se pare că încetarea parteneriatului vine după ce aceştia au crezut că plec de la AJF. Eu am dat de înţeles că plec după ce în decembrie rectificările bugetare pentru sport au ocolit fotbalul judeţean. Nu este fayr play faţă de cluburi deoarece parteneriatul nu l-a ajutat pe Corpodean sau Consiliul Judeţean ci a ajutat fotbalul din Alba. Eu ţin să mulţumesc pe această cale lui Ion Dumitrel şi Consiliului Judeţean Alba pentru lucrurile frumoase făcute în această perioadă” a declarat Sorin Corpodean.

În 2007 la începutul parteneriatului la AJF Alba erau înscrişi 38 membri şi 60 de echipe dar cu ajutorul parteneriatul în 2014 erau 81 de membrii şi peste 180 de echipe înscrise şi peste 4000 de jucători legitimaţi

Cu ajutorul banilor ce veneau din această colaborare multe echipe reuşeau să supravieţuiască financiar în ligile a IV-a şi a V-a în fotbalul judeţean din Alba.

Ca un aspect interesant vă spunem că în returul campionatului AJF Alba subvenţiona echipelor baremul de arbitraj iar în campionatul juniorilor tot sezonul. În plus cu ajutorul respectivilor bani echipele mai primeau şi echipamente şi mingi de fotbal.

Ţinând cont că AJF Alba nu va mai putea face acest lucru ar trebui să ne aşteptăm să fie echipe care nu vor mai lua startul în returul campionatului 2014-2015 în Liga a Iv-a şi Liga a V-a.

„Este un moment zero pentru fotbalul judeţean. Nu vom face concesii. Unele echipe au penalităţi neplătite din octombrie-noiembrie. Am plătit o sumă din buget pentru arbitraj dar au rămas arbitri şi membrii ai comisilor cu restanţe financiare. Să vedem cu cine vom începe. Echipele bat în retragere. În retur noi le plăteam arbitrajele dar acum le va fi foarte greu să îl plătească ţinând cont că mai cheltuieli legate de teren sau echipamente” a declarat Sorin Corpodean.

Anul trecut pe baza parteneriatului AJF Alba a primit de la CJ Alba 300.000 lei cu 100.000 mai puţin ca în 2013 bani cu care au fost ajutate echipele din judeţ dar au fost suţinute şi diferite activităţi recunoscute la nivel naţional şi european.

Aici putem aminti Campionatul de Fotbal al Munţilor Apuseni, premiat de UEFA cu medalie de argint pentru dezvoltarea fotbalului amator, ziua fotbalului de bază UEFA Grassoorts Day de la Galda de Jos-moment prezentat pe sit-ul UEFA,Supercupa AJF şi multe altele.

Păcat de acest lucru ţinând cont că echipele de baschet, volei sau handbal din judeţ primesc sume importante de la autorităţile judeţene dar din păcate deşi au performanţe mari nu au în loturile lor aproape deloc sportivi din judeţ…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...