Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

Fostul soţ al Elenei Udrea, audieri la DNA în dosarul Microsoft

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a dat astăzi cu subsemnatul la DNA în dosarul Microsoft.

Potrivit unor martori, Cocoş ar fi fost intermediarul unor sume de bani destinate prelungirii licenţelor Microsoft în România, bani care au ajuns la diverşi oficiali ai statului.

În dosar mai este implicat Nicolae Dumitru Niro – patronul complexului comercial Dragonul Roşu din Bucureşti, precum şi primarul oraşului Piatra Neamţ, celebrul Gheorghe Ştefan zis Pinalti.

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru Niro, iar Ştefan Pinalti ar putea fi reţinut de procurori.

În urmă cu două săptămâni procurorii au făcut percheziţii de amploare la firmele şi locuinţa lui Dorin Cocoş, dar acesta plecase din ţară în Dubai (ţară cu care România nu are tratat de extrădare).

Unul din martori a declarat procurorilor: „În cursul anului 2008 sau 2009, în contextul finalizării contractului dintre Guvernul României şi Microsoft, Florică Claudiu (fostul şef al Fujitsu în Romania) a apelat la Dinu Pescariu, despre care era cunoscut ca avea o relaţie bună cu Dorin Cocoş pentru a-l susţine în cadrul licitaţiei ce urma a se realiza. Ştiu că Pescariu Dinu a intermediat legatură dintre Florică Claudiu şi Dorin Cocoş. În perioada respectivă au fost organizate diverse întâlniri între Florică Claudiu şi Gabriel Sandu, fie la Ministerul Comunicaţiilor, fie în alte locaţii.

Aceste întâlniri au fost intermediate de Dorin Cocoş. La unele dintre întâlniri a participat şi Gheorghe Ştefan, despre care se discuta că avea o oarecare autoritate asupra lui Gabriel Sandu. Ulterior adjudecării licitaţiei de către firma D.Con.Net., Dorin Cocoş a stabilit modul în care trebuie distribuite sumele transferate de la D.Con.Net către Barringwood Investment Ltd. Cred că această societate era controlată de Dinu Pescariu.

Ştiu că printre beneficiarii acestor sume se regăseau Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş, Pescariu Dinu, Nicolae Dumitru. Firmele în care urma să se facă plata i-au fost indicate lui Florică Claudiu de fiecare dintre persoanele mai sus menţionate, la fel şi persoanele de contact. Din discuţiile purtate, am înţeles că plata efectuată către Nicolae Dumitru (sau firma acestuia) a fost facută în considerarea faptului că dânsul a emis o scrisoare de garanţie absolut necesară contractului. Tot din discuţiile purtate am înţeles că sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş.

Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8-9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa 3 milioane de euro. Tot în jur de 3 milioane a primit şi Gabriel Sandu. Cred ca banii pentru Gabriel Sandu au fost viraţi în off-shore. Din cunoştinţele mele Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi Gheorghe Ştefan nu aveau firme prin intermediul cărora să presteze servicii IT. Cred că în privinţa lui Dinu Pescariu se discuta despre o sumă de circa 3.000.000 euro”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...