Sport, Stiri

Fostul mare jucător al echipei de fotbal Unirea Alba Iulia, Neluţu Popa a murit!

Neluţu Popa, un fost jucător de legendă al fotbalului albaiulian, s-a stins din viaţă, după o grea suferinţă, la vârsta de 60 de ani. Neluţu Popa a suferit de o boală grea în ultima perioadă şi a fost internat într-un spital din Cluj. După încheierea carierei de jucător la FC Unirea Alba Iulia, Neluţu Popa a fost un foarte apreciat antrenor la nivel de copii şi juniori.

Neluţu Popa a fost golgheterul „all time” al Unirii Alba Iulia, cu peste 200 de goluri marcate în 11 ani, în perioada 1983-1994.

Neluţu Popa s-a născut la Sebeş în 14 martie 1960.

“Dumnezeu să te odihnească în pace, Neluțu Popa! Clubul FC Unirea Alba Iulia își expiră regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a fostului fotbalist al echipei noastre, Neluțu Popa, la vârsta de 60 de ani. Neluțu Popa a evoluat la Unirea Alba Iulia la începutul anilor ‘90 și a fost golgheterul „all time” al Unirii Alba Iulia”, este mesajul postat pe pagina de facebook a clubului de fotbal de liga a treia FC Unirea Alba Iulia.

“Pffffffff… Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele în aceste momente și nici nu știu cum să încep, însă știu doar că uneori viața este atât de nedreaptă!!! Ați fost considerat ca fiind al doilea tată pentru mine, tocmai de asta șocul provocat este prea mare, prea dureros, încă nu mi vine să cred cum s a întâmplat totul într-un timp atât de scurt! Ați fost IDOLUL multor copii, implicit și al meu, al multora dintre generațiile pe care le-ați antrenat iar acum nu-mi rămâne decât să vă mulţumesc public pentru tot ce ați făcut pentru noi! Toată lumea știe că ați avut o afinitate mai aparte pentru mine și pentru Gicu Grozav iar peste ani munca dumneavoastră s-a văzut în rezultatele obținute de către noi!
Cuvintele de laudă la adresa dumneavoastră sunt “nemăsurabile”, de aceea mă rezum doar la atât… Vă mulţumesc pentru că mi-ați oferit prilejul de a lucra alături de dumneavoastră și ca antrenor și vă promit că o să vă păstrez vie amintirea toată viața!!! Așa cum o fac de fiecare data când vă pronunţ numele”, a scris pe contul său de facebook Ciprian Selagea, actualul “căpitan” al Unirii Alba Iulia, jucător descoperit de Neluţu Popa, la fel ca Gicu Grozav.


“Neluțu a ridicat în picioare mii de spectatori, prin jocul spectacol pe care îl presta alături de colegii săi, mai apoi ne-am ridicat în picioare și l-am aplaudat pentru modul în care reușea să șlefuiască noi talente, la toate echipele pe care le-a antrenat la copii și juniori, iar acum suntem nevoiți din păcate, să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în memoria celui care a fost Popa Ioan (Neluțu). Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru sportul pe care îl iubim: fotbalul. Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească, OM frumos!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba.

“Colectivul CS Unirea Alba Iulia, profund îndurerat de vestea trecerii în neființă a antrenorului Neluțu Popa, aduce un ultim omagiu și își exprimă recunoștința, admirația și respectul față de contribuția pe care a avut-o la dezvoltarea fotbalului județean și față de activitatea sportivă ireproșabilă, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au transmis, la rândul lor, oficialii clubului CS Unirea Alba Iulia.

„Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a celui ce a fost legenda fotbalului albaiulian – Nelutu Popa. Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere.
Mulțumim, maestre, pentru tot ce ai făcut pentru sportul județean.
Fie ca bunul Dumnezeu să-ți poată alina durerea și să-ti odihnească sufletul! Sincere condoleanțe familiei”, au transmis oficialii clubului CS Navobi Alba Iulia.


Foto: facebook Asociatia Judeteana de Fotbal Alba 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...