Actualitate, Stirea Zilei

Fost poliţist din cadrul IPJ Alba condamnat la închisoare cu suspendare

Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba în 26 ianuarie Tribunalul Alba a dispus condamnarea în primă instanţă la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a inculpatului Copil Daniel Fănel, fost agent şef principal de poliţie în cadrul I.P.J. Alba – Poliţia mun. Aiud, Compartimentul de Poliţie Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Sentinţa pronunţată nu este definitivă.
În fapt, la data de 27.09.2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au procedat la organizarea prinderii în flagrant a agentului şef principal C.D.F. din cadrul I.P.J. Alba – Poliţia mun. Aiud, Compartimentului de Poliţie Rutieră, care a primit suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire, autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Cauza a fost înregistrată la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate profesională, în acelaşi scop, respectiv pentru a nu dispune măsurile legale ca urmare a constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.
Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de agentul C.D.F. în perioada 2010-2013 care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente, existând toate cele trei exemplare. Urmează să se efectueze verificări cu privire la modul de implementare şi trimitere în debit a respectivelor procese verbale, iar polițistul a fost cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă în cuantum de 1000 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...