Stirea Zilei, Stiri

Fosă septică nevidanjată, dormitoare fără lumină şi geamuri. Asta au găsit inspectorii DSP la Casa de tip familial Dumbrava

DSP AlbaÎn urma îmbolnăvirii celor 12 copii cu hepatită acută virală tip A, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Alba au demarat o acţiune de control la  Complexul de Servicii Sociale „Sfânta Veronica” Dumbrava, Casa de tip familial. Au fost depistate o serie de nereguli care ar putea sta la baza apariţiei bolii.

Inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, au efectuat controale igienico sanitare la unitatea mai sus menţionată constatând următoarele deficienţe:

  • Neefectuarea cursurilor de instruire privind Noţiuni fundamentale de igienă la personalul de ingrijire  curăţenie şi din blocul alimentar,
  • Nevidanjarea fosei septice
  • Câteva dormitoare de fete nu au din construcţie iluminat şi ventilaţie naturală.

Pentru neconformităţile constatate s-a sancţionat conducerea unităţii cu avertisment la primul control, apoi amendă contravenţională conform H.G.857/2011, art. 5 în valoare de 500 lei şi s-a acordat termen de remediere a deficienţelor de construcţie 1 iunie 2014.

De asemenea, s-a recomandat de urgenţă vidanjarea fosei septice şi asanarea perimetrului din jurul foselor septice, precum şi amenajarea unui izolator.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...