Actualitate, INSPECTORUL PMAB, Reportaje & Anchete, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Forțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe ‘ruinele’ ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din alianța care încearcă demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură. Neoficial, ambele grupări își revendică ajutoare suplimentare din care reiese că o parte din parlamentari joacă ‘la două capete’ menținând suspansul în ambele tabere.

Forțele pro-Guvern. Oficial, PSD are 208 parlamentari care susțin Guvernul, cărora li se adaugă 5 deputați ex-ALDE care nu vor vota moțiunea de cenzură. PSD se mai bazează și pe președintele Senatului, Teodor Meleșcanu. În total, 214 parlamentari susțin oficial Guvernul.

Alianța anti-PSD. PNL, USR, PMP, UDMR și Pro România votează moțiunea de cenzură și adună 211 voturi. Mai sustine motiunea de cenzură și vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian. În total, 212 voturi oficiale pentru demiterea Guvernului.ADVERTISING

Voturile decisive vor veni de la minoritățile naționale, parlamentarii aleși pe listele ALDE și alți aleși neafiliați.

NEOFICIAL, și aliații pro-Guvern și adversarii PSD avansează că au majoritate:

  • Minoritățile naționale. Cei 17 deputați ai minorităților sunt împărțiți aproape egal între Guvern și forțele anti-PSD.
  • Parlamentarii aleși pe listele ALDE: Sunt 23 de senatori și deputați din fostele grupuri ALDE care nu și-au exprimat preferința. Aici PSD spune că a convins 15 parlamentari ALDE să susțină Guvernul, în timp ce liberalii vorbesc de 19 voturi pentru răsturnarea Guvernului. Ambele tabere spun că aici se va decide soarta moțiunii de cenzură.
  • Neafiliați: Sunt trei voturi (Oana Bizgan, Adrian Dohotaru, Emanuel Botnariu) despre care se vehiculează că două vor merge pentru demiterea Guvernului și unul anti-moțiune.

La această oră ambele tabere își revendică succesul. Dinamica parlamentară arată că moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului se va decide la câteva voturi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...