Actualitate, Social

Formare în domeniul prevenirii consumului de droguri pentru poliţiştii locali şi cei de la Transporturi

Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri adresată personalului din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba.

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia a desfăşurat în perioada 11.05 – 13.05.2015 sesiunea de formare „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba. Sesiunea de formare adresată unui număr de 15 poliţişti a însumat 20 ore de învăţare (3 zile) şi s-a desfăşurat la sediul Poliţiei Locale Alba Iulia. Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunitate.

La finalul sesiunii de formare, cursanţii au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi, care să faciliteze abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate. Finalitatea formării a adus participanţilor: cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, noţiuni şi concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri; familiarizarea cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; dobândirea de cunoştinţe referitor la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor; cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă: presiunea grupului, factori de risc şi de protecţie, convingerea normativă, comunicarea, decizie informată, asertivitatea de a face faţă problemelor; cunoaşterea obiectivelor prioritare pentru realizarea prevenirii consumului de droguri în mediul comunitar şi abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate; identificarea principalelor etape în planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor cu specific antidrog.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...