Actualitate, Stirea Zilei

Forbes Best Cities 2015, locul 17: Alba Iulia. Puncte tari şi puncte slabe pentru Alba

Forbes.ro situează Alba Iulia pe locul 7 la nivel naţional într-un top a celor mai bune oraşe pentru afaceri în 2015.

Orașul Unirii de la 1918, reședința județului Alba, este considerat unul dintre cele trei motoare de dezvoltare ale județului.

Orașul Unirii de la 1918, reședința județului Alba, este considerat unul dintre cele trei motoare de dezvoltare ale județului în perioada 2014-2020, alături de Sebeș și Blaj, potrivit strategiei județene de dezvoltare.

Din punct de vedere economic, în județ se remarcă o activitate preponderent agricolă, urmată de activităţi de producţie în: industria lemnului (unde se preconizează că nu vor mai fi resurse în următorii 4‐5 ani), industria alimentară şi a băuturilor (companii precum Transavia, Albalact şi Jidvei au sediul în judeţul Alba) şi industria de fabricare maşini, utilaje şi echipamente (vor creşte ca pondere datorită deschiderii coridoarelor de transport).

În județ, rețeaua localităților urbane și rurale a cunoscut un proces de polarizare în jurul municipiilor Alba Iulia, Blaj și Sebeș, în timp ce zona locuită a munților Apuseni înregistrează stagnare și un proces lent de declin economic, potrivit documentul menționat mai sus. În perioada 1991-2013, județul Alba a atras un număr de 1.889 de societăți comerciale cu aport străin la capital au subscris un capital social de aproape 320 de milioane de euro.
sursa: forbes.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...