Actualitate, Sanatate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Focar de Coronavirus într-o comună din Munții Apuseni: DSP Alba vrea CARANTINĂ!

O treime dintre cazurile de coronavirus înregistrate până duminică în Alba, respectiv 11 din 33, sunt într-o localitate din Munţii Apuseni, Ciuruleasa, situată în apropiere de limita cu Hunedoara, motiv pentru care au fost informate şi autorităţile din judeţul vecin, pentru a lua măsurile care se impun în satul Buceş – Vulcan.

„La ora actuală, în judeţul Alba sunt 33 de cazuri pozitive COVID-19. 11 din 33 de cazuri sunt înregistrate într-o comună din judeţ, având legătură epidemiologică între ele, astfel încât, ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiştii DSP Alba au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere şi izolare la domiciliu a persoanelor din comună, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectivă, cât şi în localităţi învecinate. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare”, a transmis, duminică, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba va informa, de îndată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la rezultatele anchetelor epidemiologice efectuate de DSP Alba în UAT Ciuruleasa în vederea evaluării şi analizării oportunităţii de instituire a măsurii de carantină la nivelul UAT Ciuruleasa. Este o propunere, decizia se poate lua numai de la nivel naţional. Propunerea va trebui justificată foarte temeinic. Vor trebui făcute nişte rapoarte foarte temeinice de către DSP şi de grupul de suport tehnic care a făcut propunerea respectivă pentru a justifica de ce este necesară carantina. Împreună cu Poliţia, am izolat străzile respective (unde se află locuinţele persoanelor testate pozitiv – n.r.), am pus filtre la intrare şi la ieşire din localitate. Am stabilit cu primarul şi jandarmii nişte reguli destul de stricte”, a afirmat prefectul Nicolae Albu.

De asemenea, tot duminică s-a stabilit ca CJSU Alba să informeze CJSU Hunedoara cu privire la situaţia epidemiologică de la nivelul comunei Ciuruleasa, în vederea realizării şi dispunerii măsurilor ce se impun la nivelul localităţii Buceş-Vulcan, limitrofă cu Ciuruleasa.

Din primele estimări, se pare că şapte dintre cazurile din Ciuruleasa sunt în familii care locuiesc la două adrese alăturate.


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 aprilie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...