Politica, Stirea Zilei, Stiri

FLORIN ROMAN: „Un mare proiect al dreptei trebuie să se facă în jurul PNL”

05.RomanEveniment electoral liberal la Alba Iulia cu câteva zile înainte de Alegerile Europarlamentare de la 25 mai 2014. Alături de albaiulieni s-au aflat doi candidaţi PNL la alegerile europarlamentare: Florin Roman, Eduard Hellvig (locul 6 pe lista liberalilor pentru Europarlamentare), precum şi un mare candidat pentru postul de premier: primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Discursul lui Roman (locul 12 pe lista PNL pentru europarlamentare) a fost deosebit de acid la adresa PSD-ului, condus de FSN-işti, „păcălici” şi „plagiatori”.

Florin Roman s-a adresat publicului strâns în număr mare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia:

„Haideţi să dăm la o parte tot zgomotul de la televizor pe care îi fac marii comedianţi ai poporului, preşedintele şi premierul: alegerile din 25 mai nu sunt deloc grele. PNL are candidaţi care sunt reali, vii, chiar există şi chiar au program. Iar lângă ei stă o echipă autentică care este cu mult peste tot ce oferă alte partide azi: Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, preşedinte şi premier. Spun asta pentru că uitându-mă la alţii nu văd nici candidaţi, nici lideri. Doar un scandal continuu despre nimic.

Avem de ales între un viitor în occident cu oameni normali, ca cei pe care îi vedeţi lângă mine, şi tot felul de măscărici, precum domnul Ponta, care nu mai are răbdare şi se pregăteşte deja să fie preşedinte, se visează comandant suprem. Nostalgii de pionier de pe vremea tovarăşului probabil.

E o alegere între un drum european adevărat, propus de Eduard Hellvig şi liberali, fără cuvinte mari, cu muncă şi seriozitate, cu pricepere, şi de cealaltă parte oameni care nu fac decât să vândă gogoşi zi de zi la televizor.

România are şanse doar cu dreapta, iar dreapta nu are şanse decât cu PNL în frunte. Un mare proiect al dreptei trebuie să se facă sub sigla PNL. Trebuie să avem curajul să spunem asta. PNL are şi istoria şi organizarea şi oamenii şi mai ales liderii să oprească furia roşie.

Noi vrem să modernizăm România, să facem economia să meargă şi mai ales să avem o viaţă cinstită lângă prietenii din toată Europa. Ce vrea PSD? Doar puterea! Pentru baronii din jurul lui Ponta. Chiar campania pe care o face azi, seamănă izbitor cu FNI-ul pe vremuri care ne spunea să dormim liniştiţi. Azi PSD ne spune să fim mândri că suntem români, în timp ce ei îşi bagă mână până la cot în buzunarele noastre şi mai nou se ameninţă cu moartea între ei. Dacă îi credem, noi o să rămânem ca de obicei cu vorbele, iar ei cu genţile de bani furaţi, prin paradisuri fiscale.

Sunt două moduri de a face politică, radical diferite: al nostru – care este pentru toată naţiunea, pentru noi, toţi oamenii liberi, pentru prosperitate, iar celălalt, pesedist, securist, pentru câţiva, pentru interese şi tepe, sfidând românii şi păcălindu-i.

Vreau să le spuneţi oamenilor, acum la final de campanie, că ei, în primul rând EI, au Puterea de a schimba ceva în ţara asta! Ei sunt cei care aleg drumul, iar noi suntem alături de ei, pentru că acel drum este sigur cel spre Europa. Iar acolo avem nevoie de oameni pregătiţi, care îşi iubesc ţara şi pur şi simplu gândesc: european. Schimbarea vine de liderii precum Klaus Iohannis, care are în cultura, educaţia şi fibra lui Europa. Schimbarea nu poate veni de la plagiatori, în barca gonflabilă, în apa de 20 de cm, care întorc adevărul cum le place, (de pe o zi pe alta spun că apa e ulei, albul negru şi că fă înseamnă doamnă). Puterea de a schimba o aveţi dvs, fiecare, şi oamenii cu care vorbiţi. Spuneţi-le că au în PNL un partener de drum şi că împreună, drumul spre Europa e cel mai scurt! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...