Actualitate, Politica, Stiri

Florin Roman, prezent la prima ședință din 2015 a Biroului Politic Naţional al PNL

Copreședintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a fost prezent la prima ședință din 2015 a Biroul Politic Naţional al PNL, o întâlnire la care s-au luat câteva importante decizii politice.

Printre deciziile luate este şi aceea de desemnare a noului purtător de cuvânt al liberalilor, care va fi deputatul Ionuţ Stroe. Acesta este deputat de Dolj, vicelider al grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor şi membru în Comisiile de Politică Externă şi Afaceri Europene. Ionuț Stroe o înlocuieşte în această funcţie pe Alina Gorghiu, care a fost aleasă în funcția de preşedinte al Partidului Național Liberal în luna decembrie a anului trecut.

Preţedintele PNL, Alina Gorghiu, a prezentat câteva linii din strategia sa pentru consolidarea internă a partidului.

Liberalii au decis şi excluderea din PNL a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce, anul trecut senatorul a fost condamnat pentru fapte de corupție.

În ședința BPN al PNL de al Iași a fost adoptată următoarea rezoluție:

„Rezoluția adoptată de Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal – 23 ianuarie 2015

PSD și Victor Ponta declară, iar, război dreptului la vot, după doar două luni de la alegerile prezidențiale. În noiembrie, nu a făcut secții de votare la alegeri, acum nu le organizează, efectul este același: românii nu pot vota.

Refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parțiale este de o gravitate excepțională.

Există acum 26 de mandate de primari vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de președinte de consiliu județean vacante și 2 consilii locale dizolvate.

În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situațiii se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment.

Alegerile, dreptul la vot și legea nu pot fi negociate, așa cum ne cere acum primul ministru, dl. Victor Ponta. Devine din ce în ce mai clar ce s-a întâmplat în noiembrie 2014 și cum au negociat între ei liderii PSD dreptul diasporei de a vota. Singura rațiune a acestor acțiuni similare îndreptate împotriva valorilor democratice nu are decât un sigur obiectiv, acela ca PSD să nu piardă alegerile. În noiembrie, liderii PSD s-au temut de voturile din afara României, acum, aceiași politicieni ascund urnele cu totul, de teama electoratului din țară. O formațiune care nu respectă cetățenii, Constituția, legile României și valorile democratice este doar un grup organizat care nu are alt obiectiv decât transformarea statului de drept în stat de partid. Nu putem accepta ca un partid să refuze comunităților dreptul de a-și alege reprezentanții, cum nu putem uita umilirea românilor din diasporă.

Față de această situație, BPN al PNL adoptă următoarea poziție:

1.Solicităm Guvernului organizarea în regim de urgență a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.
2.PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat, adică intrarea în legalitate și organizarea alegerilor parțiale. Guvernul are la dispoziție o săptămână pentru a lua măsurile necesare.
3.Facem apel la societatea civilă pentru a se alătura demersului nostru legitim de a respecta legea și de a organiza aceste alegeri.
4.PNL va iniția o campanie publică de informare cu privire la acest nou abuz marca Victor Ponta.
5.PNL va cere în următoarea ședință a Comisiei parlamentare pentru legile electorale ca primul punct pe ordinea de zi a modificărilor legislative să fie reglementarea votului prin corespondență. PNL nu va vota nici o lege în acest domeniu, dacă votul prin corespondență nu va fi inclus în proiect”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...