Politica

Florin Roman, disperatul menestrel al unui jalnic spectacol liberal de operă bufă

roman_florinÎn urma articolului aparut în ziarul Unirea,din data de 17 ian.2018,mă vad obligată sa fac unele precizări,pentru lămurirea opiniei publice şi demontarea unor acuzaţii nefondate,aduse de deputatul Roman la adresa conducerii ISJ Alba

1.Informaţiile primite de dl deputat din partea unor colegi binevoitori,din cadrul şedinţei recent desfăşurate la sediul ISJ Alba cu managerii de unităţi şcolare din judeţ sunt exact pe măsura capacităţii dlui Roman de a întelege fenomenul educaţional din România de la această dată.

2.Nu s-a pus şi nu se va pune niciodată problema desfiinţării,în mod nelegal,a unor unităţi şcolare în judeţul Alba sau la nivel de ţară şi nici de concediere a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic şi auxiliar.

3.Nu i s-a cerut niciunui director să inchida şcoli sau să concedieze pe cineva.

4.S-a discutat doar respectarea Legii Educaţiei Naţionale,promovată în anul 2011 de un guvern liberal şi care impune un număr minim de elevi într-o clasă pt ca aceasta să poată funcţiona şi un cost standard per elev,în care unităţile şcolare trebuie să se încadreze. S-a pus în vedere doar eficientizarea cheltuirii banului public prin stoparea risipei şi a unor cheltuieli care nu se justifică,în primul rând din puct de vedere didactic.

5.Nimeni nu poate desfiinţa o şcoala,dacă aceasta se încadrează în cerintele legii.Doar lipsa elevilor poate atrage după sine închiderea unei unităţi şcolare,nemaiexistând obiectul muncii.

6.Ingrădirea dreptului unui dascăl de a obţine grade didactice şi gradaţie de merit este un abuz foarte grav de care conducerea ISJ Alba se delimitează categoric.

Dle deputat,îmi este foarte greu să vă răspund în acelaşi registru specific d-voastră,vulgaritatea şi agresivitatea limbajului nu mă reprezintă,iar în probleme de învătământ cred ca rătăciţi cu disperare din cauza necunoaşterii acestui domeniu extrem de important.

Ţin să vă reamintesc,dacă aţi uitat cumva,ca paradoxalul „cost standard per elev”a fost marea inovaţie în învăţământ adusă de lamentabilul ministru liberal Funeriu,care,şcolit de tânăr prin occident a uitat total de particularităţile sistemului de educaţie romanesc,lăsând astfel o adevarată piatră de moară în cârca guvernelor următoare.

Iar tot pentru reîmprospătarea memoriei dvoastră trebuie să ştiţi că primele şi cele mai severe restructurări pe linie de învăţământ în judeţul Alba s-au facut în timpul guvernării liberale,fară niciun argument de logică didactică sau socială,desfiintându-se cateva sute de posturi şi punându-se lacătul pe câteva zeci de şcoli şi grădiniţe,mai ales din mediul rural.

În final,rugamintea mea este să lăsaţi teatrul de joasă spetă,debarasaţi-vă de ipocrizie şi propagandism ieftin şi nu mai tulburaţi conştiinţa oamenilor de bună credinţă cu vorbe pline de neadevăr şi venin uman.

Asigur întreg personalul din toate unităţile de învaţământ ca ISJ Alba nu încalcă legea şi că orice abuz să fie adus la cunoştinţa conducerii în cel mai scurt timp posibil.Sunt sigură ca mesajul meu a fost foarte bine înţeles şi doresc tuturor numai bine!

Insp.Şcolar Gen.

Prof.Marcela Dărămuş

De la deputatul Florin Roman ne așteptăm întodeauna la multe inepții, însă ultima declarație de presă a domniei sale a întrecut limita bunului simț. Inspirat de pe cursul Dâmboviței, Florin Roman, coace declarații politice pe care le aruncă în teritoriu fără să țină cont că devine penibil.

Dacă în timpul adolescenței, domnul deputat Florin Roman, a lipsit ceva timp de pe băncile școlii, acum a devenit specialist în învățământ. Bazat pe minciună și pe frustrări personale, deputatul Roman , adună informații de pe vremea vechiului PDL și le aruncă după 10 ani în spatele actualei guvernări.  O gargară ieftină care nu face cinste unui parlamentar .

Fiind în mintea unui elev căruia învățătoarea i-a ieșit din clasă, Florin Roman, își permite să arunce cu noroi  într-o doamnă care nici măcar nu îi poate da replica, fiind plecată într-o delegație. Mitocănia care îl caracterizează îi permite să facă o politică de mahala prin minciună și dezinformare. Să vi cu tema făcută din București, să jignești o femeie în teritoriu nu este decât o altă dovadă că Florin Roman este elevul acelei clase politice pentru care Legea e bună numai când ” îi zboară dinții din gură adversarului”.

Profitor de profesie, deputatul care mimează politica, nu a binevoit să voteze Legea Bugetului de Stat, Lege care aduce mai mulți bani la sistemul de învățământ decât a adus guvernările PDL și PNL la un loc. În aceste condiții îi sugerăm să lase circul ieftin și să se concentreze pentru a repara răul făcut țării de  partidele pe care domnia sa le reprezintă.

Birou presă Psd Alba

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...