Actualitate, Social

Finanţarea Sănătăţii este prioritară pentru Guvernul USL

foto: evz.ro
foto: evz.ro

Sumele alocate la rectificarea bugetară aprobată ieri, 30 iulie 2013, în şedinţă de Guvern, răspund în mare parte priorităţilor de finanţare ale Ministerului Sănătăţii.

Astfel, 72 de milioane lei reprezintă credite de angajament care vor putea asigura până la finalul anului 2013 funcţionarea programelor gestionate direct de către minister: HIV/SIDA, transplant şi programul de imunizare, respectiv achiziţionarea vaccinului pneumococic.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a obţinut alocarea a 90 de milioane de lei necesare pentru continuarea programului de reabilitare a maternităţilor, proiect finanţat de Banca Mondială, BEI şi BERD.

În total, Guvernul USL a alocat întregului sistemul sanitar 1,07 miliarde lei, fonduri care vor fi direcţionate în cea mai mare parte către CNAS pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale.

Prin această rectificare, Guvernul demonstrează încă o dată că doreşte să îşi ţină promisiunile faţă de cetăţeni şi să acţioneze cu responsabilitate. ţin să mulţumesc pe această cale Guvernului şi, în primul rând, premierului României, domnul Victor Ponta, pentru că a înţeles perfect situaţia dificilă în care se află sistemul sanitar şi necesitatea suplimentării fondurilor pentru ca pacienţii să nu mai aibă de suferit„, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...