Actualitate, Cinema

Filmele lunii martie la cinematograful Dacia din Alba Iulia

Cinema-Dacia-Alba-Iulia-300x212Cinematograful Dacia din Alba Iulia are, pentru luna martie, o ofertă de filme pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Dramă, comedie, acţiune, mister sau animaţie, toate acestea fac din filmele lunii o atracţie pentru cinefili.

  • shadow-dancer-186956l_resize07 – 12 martie:  Dansatoarea din umbră – Marea Britanie / Shadow Dancer / 1h,41 /N-15 / dramă, thriller

Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă.

Povestea se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar „fraţii” din reţea o suspectează de trădare şi ea riscă moartea. În tabăra cealaltă, agentul care o racolează (Clive Owen) răspunde pentru viaţa ei, însă se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.

Regia: James Marsh

cu: Clive Owen, Andrea Riseborough, Gillian Anderson

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; / / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 4 lei

de-vrais-mensonges-131142l_resize

  • Minciuni adevarate – Franţa / De vrais mensonges  / 1h,45 / AG / comedie, dramă

Într-o dimineaţă de primăvară, Emilie primeşte o scrisoare de dragoste anonimă, frumoasă şi inspirată. O aruncă la coşul de gunoi, dar peste puţin timp o ia înapoi. Îşi dă seama că asta poate fi calea de a o “trezi la viaţă” pe mama ei, singură şi tristă după ce fusese părăsită de soţ. Fără să ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale. Emilie nu ştie însă că autorul ei este Jean, timidul său angajat. Nici nu se gândeşte că gestul ei va crea o serie de încurcături şi neînţelegeri, de care curând vor fi copleşiţi toţi.

Regia: Pierre Salvadori

cu: Audrey Tautou, Sami Bouajila, Nathalie Baye

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 17/ v, s, d: 17; 19  / luni si joi inchis/  / pret 6 şi 4 lei

  • winters-tale-983327l_resize14 – 19 martie: Poveste de iarnă – SUA / Winter’s Tale  /1h,58/Ap-12/ dramă, fantastic, mister

De la un New York feeric când tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi şi pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul, până la oraşul modern acoperit de clădiri zgârie-nori, veşnic treaz, filmul „Poveste de iarnă“ înfăptuieşte miracole şi uneşte destine. După secole de întuneric, vise despre o iubire neînţeleasă şi o permanentă luptă cu sine, un bărbat îşi recuperează amintirile şi descoperă incredibilul destin care îl aşteaptă.

Regia: Akiva Goldsman

cu: Will Smith, Russell Crowe, Jennifer Connelly, Colin Farrell

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

the-lego-movie-778216l_resize

  • 21 – 26 martie: Marea aventură Lego– SUA / The Lego Movie /1h,40/ AG / acţiune, animaţie, comedie

Marea aventură Lego spune povestea surprinzătoare a lui Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, fără să se remarce prin ceva anume, dar care ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel ajunge în compania unor străini curajoşi alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii, călătorie pentru care Emmet este complet nepregătit.

Regia: Phil Lord, Chris Miller, Chris McKay

Voci: Elizabeth Banks, Liam Neeson, Morgan Freeman, Will Ferrell, Channing Tatum, Jonah Hill

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

  • the-hangover-part-iii-874058l_resize28 – 02 aprilie: Marea Mahmureală III – SUA / The Hangover Part III / 1h,40 / N- 15/ comedie

De data aceasta, Doug, Phil, Alan și Stu nu participă la nicio nuntă, nu se confruntă cu amenințarea unei mari mahmureli după o petrecere a burlacilor și, aparent, nu ar trebui să își facă nicio grijă că lucrurile pot s-o ia din nou la vale. Însă exact asta se va întâmpla în finalul trilogiei „The Hangover”. Se vor întoarce în Las Vegas, locul în care l-au uitat pe Doug pe acoperișul hotelului în primul film, vor lua din nou decizii dureros de greșite și îl vor întâlni pe Mr. Chow. Din informațiile dezvăluite până acum, partea a treia va fi povestea lui Alan, care trece printr-o criză după moartea tatălui său.

Regia: Todd Phillips

cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...