TEATRU ALBA
Actualitate, Social

Fii un întreprinzător european de succes!

intreprinzator europeamnÎntreprinzătorii europeni beneficiază de o serie de drepturi și oportunități atunci când doresc să furnizeze produse sau servicii în alte state membre. Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru vine în sprijinul întreprinzătorilor din Regiune informându-i cu privire la aceste drepturi.
În calitate de cetățean european, sunteți sprijiniți să vă manifestați spiritul antreprenorial. Uniunea Europeană încurajează statele membre să atingă obiective, precum reducerea la 3 zile lucrătoare a procedurii de creare a unei întreprinderi, limitarea costurilor la 100 de euro, completarea on-line a formalităților de înregistrare și posibilitatea de a înregistra on-line o întreprindere în altă țară. De asemenea, cetățenii europeni au dreptul de a înființa o întreprindere, chiar și individuală, în orice țară a Uniunii sau de a deschide o filială/sucursală a unei întreprinderi deja existente în UE, în altă țară a Uniunii Europene.
Când vă extindeți activitatea în alte state membre puteți să solicitați sprijinul reţelei Enterprise Europe. Având aproape 600 de puncte de contact și 3 000 de angajați cu experiență, este cea mai largă rețea din Europa care oferă servicii de informare și consultanță pentru întreprinderi. O bază de date verificată permite diferitor puncte de contact să păstreze în permanență legatura unele cu altele și să întrunească ofertele și cererile de parteneriat. Rețeaua oferă consiliere într-o gamă largă de aspecte de ordin comercial. Pentru detalii accesaţi: http://www.bisnet-transylvania.ro/ sau http://een.ec.europa.eu/.
Când furnizați produse în alte state UE aveți și unele obligații. Cele mai multe produse prezente pe piaţa UE fac obiectul unor reglementări comune, care stabilesc standarde ridicate de siguranţă pentru protecţia consumato-rilor și a mediului. Este cazul standardelor aplicabile mașinilor și utilajelor, autovehiculelor, dispozitivelor medi-cale, substanţelor chimice, echipamentelor hertziene, materialelor textile, echipamentelor electrice etc.
Există produsele care nu fac obiectul acestor norme dar sunt reglementate de legislaţia și standardele fiecărui stat membru. În acest caz, se aplică principiul recunoașterii reciproce. Aceasta înseamnă că dacă primiţi autorizaţia de comercializare a unui produs într-una din ţările UE, aveţi dreptul să-l comercializaţi în orice alt stat membru. Pentru a afla ce norme sunt aplicabile produsului dumneavoastră, vă invităm să consultaţi punctul de informare despre produse din ţara care vă interesează:
http://ec.europa.eu/enterprise/intsub/a12/index.cfm?fuseaction=a12.menucontacts)
De asemenea, în calitate de producător, distribuitor sau importator, trebuie să îndepliniţi o serie de obligaţii pentru a garanta calitatea şi siguranţa produselor: să indicaţi marca sau denumirea comercială pe produs sau pe ambalajul acestuia, să furnizaţi instrucţiuni de utilizare și indicaţii de siguranţă și să oferiţi despăgubiri pentru daunele provocate de produsele cu defecte.
Sunteți sprijiniți și când furnizați servicii în alte state ale UE. Autorităţile naţionale au înfiinţat puncte unice de contact în toate statele membre. Acestea au rolul de a vă informa cu privire la formalităţile necesare pentru a furniza servicii în ţara respectivă și de a vă sprijini pe parcursul procedurilor administrative online. Pentru detalii, accesaţi: http://ec.europa.eu/internal_market/eu-go
Mai mult, cei care au o societate înregistrată care furnizează servicii (ca arhitect sau ghid turistic, de exemplu), pot să ofere aceste servicii şi în altă țară din UE fără a înființa o societate sau o sucursală acolo. Acest lucru este posibil dacă serviciile sunt furnizate în acea țară doar temporar sau numai unui anumit client care locuieşte acolo sau doar pentru a testa piața înainte extinderii activității societăţii în acea țară.
Detalii cu privire la drepturile și oportunitățile de care beneficiați ca și întreprinzător european sunt disponibile la adresa de internet: http://europa.eu/youreurope/business/index_ro.htm
De asemenea, dacă doriți să identificați programe de finanțare pentru afacerea dumneavoastră puteți să apelați la serviciile de informare oferite de echipa Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Puteți să contactați Centrul la tel 0358 403 121 sau prin e-mail la adresa europedirect@adrcentru.ro. De asemenea, pe pagina de internet www.europedirect-adrcentru.ro găsiţi Catalogul surselor de finanţare – un document electronic actualizat lunar ce conţine informaţii sintetice privind programele de finanţare active.

Distribuie Acum

17 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...