Actualitate, Social

„Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!”-campania de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie a debutat în judeţul Alba

tpicture_091Campania de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie a debutat printr-o activitate de informare destinată cetăţenilor din municipiul Alba Iulia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, desfăşoară, în perioada iulie – august 2013, campania de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie intitulată „Fii prudentă ! Poţi preveni tâlhăria !”, campanie iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Agenţia de publicitate Mercury 360.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.

Pe parcursul derulării campaniei, poliţiştii vor distribui materiale informativ-preventive cu recomandări destinate în special persoanelor de sex femeiesc.

Totodată, pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii infracţiunilor de tâlhărie se vor organiza întâlniri cu reprezentantele asociaţiilor de femei, societăţi comerciale cu personal preponderent feminin etc.

Poliţiştii de la structura de prevenire, ordine publică, investigaţii criminale, precum şi poliţişti de proximitate au fost prezenţi în locuri publice din municipiul Alba Iulia (bulevardul Transilvaniei, zona centrală, gară, etc), unde au oferit femeilor, sfaturi, cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea victime ale infracţiunii de tâlhărie, distribuind şi materiale informativ-preventive.

Iată câteva dintre sfaturile transmise de poliţişti:

– Evitaţi să mergeţi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacă locuiţi la periferie şi mergeţi pe stradă după lăsarea întunericului, evitaţi să fiţi neînsoţită şi circulaţi pe străzi iluminate.

– Aveţi grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dvs., atunci când sunteţi pe stradă. Nu vă lăsaţi distrasă de citirea presei sau accesatul internetului şi evitaţi să folosiţi telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor.

– Când mergeţi pe trotuar în apropierea carosabilului, ţineţi geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractori biciclişti sau motociclişti.

– Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin. Cereţi sprijinul poliţiei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...