Social

Fii milostiv, dăruiește viață-Campanie de donare de sânge în Alba

donare-sange
Asociația Ținutul Tibreanului și Parohia Ortodoxă Tibru, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba demarează campania de donare de sânge ”Fii milostiv, dăruiește viață!”, care se va derula pe o perioadă de șase luni. Prima acțiune din cadrul acestei campanii va demara, vineri 13 decembrie, ora 8:30, la Centrul de Transfuzii din Alba Iulia, în curtea Spitalului județean.
Cei care doresc ca și semenii lor să aibă o șansă la viață sunt invitați să se alăture campaniei și să vină la Centrul de Transfuzii din curtea Spitalului județean Alba, pentru a dărui un strop de sânge și a salva o viață.
Pentru a putea dona trebuie să îndeplinești următoarele condiții: Vârsta cuprinsă între 18-55 ani; Greutate corporală minimă a donatorului: 50 kg; Tensiunea arterială normală; Donatorul să nu prezinte intervenții chirurgicale în ultimile 6 luni; Să nu ai/fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bluceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele. Să nu fi consumat grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării. Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.
Donatorii vor beneficia de: 7 tichete de masă; 1 zi liberă (ziua donării); O serie de analize medicale gratuite la fiecare donare (hemoleucograma, hepatita B, hepatita C, sifilis, Hiv, enzime hepatice – TGP, TGO, GGT, glicemia, calciu, magneziu, cholesterol, trigliceride, uree, creatinina, fier, bilirubina, proteine serice); Adeverință pentru obținerea unei reduceri de 50% pentru transportul în comun pentru 30 de zile.
Înainte de donare, medicii ne dau câteva sfaturi utile:
Odihniți-vă bine în noaptea de dinaintea donării!
Mâncați ceva ușor înainte de donare!
Consumați mai multe lichide pentru a înlocui volumul pe care îl veți dona!
Este interzis fumatul înainte și după donare!
Consumați alimente bogate în fier – carne roșie, pește, ficat, fasole, cereale îmbogățite cu fier, stafide sau prune!
Evitați mâncărurile grase ca hamburgerii, cartofii prăjiți ori înghețata înainte de donare!
“Haideți să nu fim indiferenți față de cei care au nevoie de ajutorul nostru, pentru că Domnul Iisus Hristos a spus: ”Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut (Matei 25, 40)”. Ne-a declarat preotul Tudor Man președintele Asociației Ținutul Tibreanului .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 decembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...