Actualitate, Cultura

Festivalul Internaţional de Umor a ajuns la editia a X-a

expozitie AiudLa Aiud s-a desfăşurat ediţia a x-a a Festivalului Internaţional de Umor. Un regal umoristic sub bagheta lui Ştefan Popa Popa’s – cel mai rapid caricaturist din lume, personalitate marcantă care şi-a lăsat amprenta pe artă desenului satiric contemporan.

Au fost vernisate  la Aiud : o inedită expoziţie cu lucrările maestrului Popa’s, o expoziţie internaţională de caricatura, trei expoziţii naţionale cu desene satirice pornind de la tonitza şi până la Academia Popa’s, o expoziţie internaţională de fotografie umoristică şi o expoziţie a studenţilor de la facultatea de teatru şi televiziune, departament cinematografie-fotografie-media a Universităţii „Babes-Bolyai” Cluj.

La eveniment au fost particinati din întrega lume, din peste 25 de ţări, într-o amplă demonstraţie a valorii culturale a umorului, a importanţei desenului satiric în viaţa comunităţii, în demersul artistic contemporan. Manifestarea a fost întregita şi de filmele prezentate de studenţii şi profesorii prestigioasei universităţi clujene şi de piesa de teatru, purtând semnătura lui Cehov, interpretată cu talent de grupul „Skepsis” din Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...