Actualitate, Stiri, Stiri Cugir, Stiri Sebes

Festivalul „Coborâtul Oilor de la Munte la Loman”, ediția a VII-a

Duminică, 23 septembrie, de la ora 12, în satul Loman, comuna Săsciori va avea loc cea de-a șaptea ediție a festivalului folcloric „Coborâtul Oilor de la Munte la Loman”. Această manifestare sărbătorește întoarcerea acasă a ciobanilor cu oile de pe munte, una dintre cele mai importante activități din domeniul oieritului.

În cadrul ediției din acest an vor avea loc o expoziție de ovine și un târg de produse tradiționale, iar cei care vor veni la acest festival se vor putea bucura de spectacole cu Ansamblul Folcloric „Sufletul Lomănarului” Loman, Ansamblul de călușari din Săsciori, Ansamblul folcloric „Stejarul” din Sebeșel, Ansamblul folcloric „Mărginenii” din Căpâlna, Ansamblul folcloric Augustin Bena al județului Alba, dirijor Alexandru Pal,  dar și de un recital de excepție a iubiților interpreți de muzică populară Adrian Neamțu, Dumitru Stoicănescu, Alina Bîcă, Dorel Savu, Florin Toader, Elena Maria Sunzuiană. Spectacolul va fi filmat de Etno Tv.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba, cooperativele agricole „Miorița oacheșă” și  „Laz Căpâlna”, și de Primăria și Consiliul local Săsciori va avea loc într-un spaţiu special amenajat de Asociaţia Crescătorilor de ovine Săsciori.

 

 

 

.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...