TEATRU ALBA
Actualitate

Femeie din Blaj înșelată prin metoda “accidentul”

foto: glasul-hd.ro
foto: glasul-hd.ro

Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Blaj, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă prin intermediul telefonului fix.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 16-19.12.2013, victima a fost contactată telefonic, în repetate rânduri, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind directorul unei cunoscute companii, furnizoare de servicii de telefonie care i-a comunicat faptul că a fost desemnată client fidel, motiv pentru care compania o recompensează cu o sumă mare de bani, condiţionând intrarea în posesia banilor de plătirea unei taxe de comision, în valoare de 6.000 de lei.

Escrocul a convins-o pe femeie să depună suma de bani, în 3 tranşe, la 3 unităţi bancare diferite.

Ulterior victima a încercat să ia legătura cu apelantul însă acesta nu i-a mai răspuns, moment în care şi-a dat seama că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.

Vă recomandăm să fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin prin telefon că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani.

Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Distribuie Acum

20 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...