Actualitate, Social, Stirea Zilei

Femeie din Baia de Arieş înşelată cu 8000 lei prin metoda „premiul”

Metoda de înşelăciune prin metoda „premiul” a mai făcut o victimă în Alba. O femeie din Baia de Arieş a căzut în plasa unei tinere din Bucureşti care a „uşurat-o” de 8000 de lei

Poliţiştii de investigaţii criminale din Baia de Arieş au identificat-o pe o femeie din municipiul Bucureşti ca fiind persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune prin metoda „premiului”.

În sarcina lui S.D.G., de 37 de ani s-a reţinut faptul că la data de 21.01.2014, a apelat-o telefonic pe o femeie în vârstă de 62 de ani, din Baia de Arieş şi i-a comunicat faptul că a câştigat un premiu în valoare de 9.000 de euro, condiţionând întrarea în posesia lui de transferul sumei de 8.000 de lei.

Femeia a transferat suma 8.000 de lei în contul indicat de bănuită, iar ulterior a realizat faptul că a fost victima unei înşelăciuni şi a sesizat poliţia.
Faţă de S.D.G. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune precum şi in vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
– nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;
– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...