Ziarul Apulum https://www.ziarulapulum.ro Ziarul judetului Alba Mon, 19 Aug 2019 10:05:17 +0000 ro-RO hourly 1 https://www.ziarulapulum.ro/wp-content/uploads/2018/09/cropped-ziarul-apulum-32x32.png Ziarul Apulum https://www.ziarulapulum.ro 32 32 ”Avalanșă” de dosare penale întocmite pe numele șoferilor care au comis abateri pe drumurile județului Alba în ultimele 4 zile https://www.ziarulapulum.ro/avalansa-de-dosare-penale-intocmite-pe-numele-soferilor-care-au-comis-abateri-pe-drumurile-judetului-alba-in-ultimele-4-zile-0062612 https://www.ziarulapulum.ro/avalansa-de-dosare-penale-intocmite-pe-numele-soferilor-care-au-comis-abateri-pe-drumurile-judetului-alba-in-ultimele-4-zile-0062612#respond Mon, 19 Aug 2019 10:05:12 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62612 În perioada 15 – 19 august, cu ocazia minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului poliţiştii rutieri din Alba au acţionat cu efective suplimentare pe drumurile județului. În urma controalelor verificate, mai mulți șoferi au fost depistați după ce au comis abateri de la normele legale în vigoare. Vă prezentăm câteva cazuri reprezentative: CUGIR La...

Post-ul ”Avalanșă” de dosare penale întocmite pe numele șoferilor care au comis abateri pe drumurile județului Alba în ultimele 4 zile apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

În perioada 15 – 19 august, cu ocazia minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului poliţiştii rutieri din Alba au acţionat cu efective suplimentare pe drumurile județului. În urma controalelor verificate, mai mulți șoferi au fost depistați după ce au comis abateri de la normele legale în vigoare. Vă prezentăm câteva cazuri reprezentative:

CUGIR

La data de 15 august 2019, în jurul orei 07.20, polițiștii din Cugir au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe strada Victoriei din oraș.

Un bărbat de 42 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul care a provocat accidentul era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

ALBA IULIA

La data de 16 august 2019, în jurul orei 01.00, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

JIDVEI

La data de 17 august 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acționau pe raza localități Pănade, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

CÂMPENI

La data de 17 august 2019, în jurul orei 08.20, polițiștii rutieri din Câmpeni au intervenit la un eveniment, semnalat prin 112, pe raza orașului Câmpeni.

Din primele cercetări a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Horea din Câmpeni, a pierdut controlul asupra acestuia, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu pilonii de susținere a unui gard.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, polițiștii au constatat că tânărul conducător auto nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și că autoturismul îi fusese încredințat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către un prieten, care, de altfel, în momentul producerii accidentului se afla pe scaunul din dreapta al autoturismului.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, iar față de prietenul său, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane despre care se știe că nu deține permis.

BĂGĂU

La data de 16 august 2019, în jurul orei 10.00, pe drumul județean 107 E, pe raza localității Băgău, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Lopadea Nouă, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

SEBEȘ

La data de 16 august 2019, în jurul orei 21.45, polițiștii rutieri din Sebeș l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Lucian Blaga din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

VINȚU DE JOS

La data de 18 august 2019, în jurul orei 09.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce circula cu un moped, pe raza comunei, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

ALBA IULIA

La data de 18 august 2019, în jurul orei 21,20, polițiștii rutieri din Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus pe strada Grădinilor din Alba Iulia, de un bărbat de 64 de ani, din Alba Iulia.

Conducătorul auto era într-o vădită stare de ebrietate dar a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar după ce a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, a refuzat să se supună recoltării.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

TEIUȘ

La data de 19 august 2019, în jurul orei 01.40, poliţiştii din Teiuş, în timp ce acționau pe strada Bisericii din oraș, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din comuna Stremț, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Față de tânăr a fost întocmit dosar penal, pentru conducere cu permisul suspendat.

Post-ul ”Avalanșă” de dosare penale întocmite pe numele șoferilor care au comis abateri pe drumurile județului Alba în ultimele 4 zile apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/avalansa-de-dosare-penale-intocmite-pe-numele-soferilor-care-au-comis-abateri-pe-drumurile-judetului-alba-in-ultimele-4-zile-0062612/feed 0
Bilanțul acțiunilor IPJ Alba în mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului https://www.ziarulapulum.ro/bilantul-actiunilor-ipj-alba-in-mini-vacanta-prilejuita-de-sarbatoarea-adormirii-maicii-domnului-0062609 https://www.ziarulapulum.ro/bilantul-actiunilor-ipj-alba-in-mini-vacanta-prilejuita-de-sarbatoarea-adormirii-maicii-domnului-0062609#respond Mon, 19 Aug 2019 09:02:35 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62609 În perioada 15 – 19 august 2019, 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă. Au fost folosite,...

Post-ul Bilanțul acțiunilor IPJ Alba în mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

În perioada 15 – 19 august 2019, 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Au fost folosite, în medie, zilnic, 66 de autospeciale de poliţie şi s-a acţionat, alături de jandarmi, poliţiştii locali şi lucrători ISU, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea unei prezenţe active, în locurile unde au fost organizate manifestări publice sau religioase precum şi în zonele turistice ale judeţului.

În această perioadă s-a intervenit la 220 de evenimente, din care 200 semnalate prin 112 şi au fost constatate 60 de infracţiuni, din care 13 la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii au constatat 675 de abateri de natură contravenţională care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 165.915 lei, din care 83 la Legea 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 578 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 18 permise, din care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 382 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Pe perioada minivacanţei, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice și nici accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești.

Post-ul Bilanțul acțiunilor IPJ Alba în mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/bilantul-actiunilor-ipj-alba-in-mini-vacanta-prilejuita-de-sarbatoarea-adormirii-maicii-domnului-0062609/feed 0
Programul ”Rabla Clasic”, suplimentat cu încă 130 milioane lei https://www.ziarulapulum.ro/programul-rabla-clasic-suplimentat-cu-inca-130-milioane-lei-0062606 https://www.ziarulapulum.ro/programul-rabla-clasic-suplimentat-cu-inca-130-milioane-lei-0062606#respond Mon, 19 Aug 2019 07:40:17 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62606 Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru îndeplinirea formalităților de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național („Rabla Clasic”). Programul „Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor...

Post-ul Programul ”Rabla Clasic”, suplimentat cu încă 130 milioane lei apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru îndeplinirea formalităților de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național („Rabla Clasic”).

Programul „Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum de Administrația Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an.

Cuantumul primei de casare pentru Programul „Rabla Clasic” este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP). De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 de lei.

Post-ul Programul ”Rabla Clasic”, suplimentat cu încă 130 milioane lei apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/programul-rabla-clasic-suplimentat-cu-inca-130-milioane-lei-0062606/feed 0
Spitalul Orășenesc din Câmpeni va achiziționa un computer tomograf https://www.ziarulapulum.ro/spitalul-orasenesc-din-campeni-va-achizitiona-un-computer-tomograf-0062603 https://www.ziarulapulum.ro/spitalul-orasenesc-din-campeni-va-achizitiona-un-computer-tomograf-0062603#respond Mon, 19 Aug 2019 06:38:59 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62603 În urmă cu câteva zile, Spitalul Orășenesc din Câmpeni a iniţiat procedura de achiziţie a unui computer tomograf. Valoarea pe care instituția este dispusă să o achite pentru acest aparat este de peste un million de lei. Odată achiziționat, computerul tomograf va intra în dotarea Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc din Câmpeni....

Post-ul Spitalul Orășenesc din Câmpeni va achiziționa un computer tomograf apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

În urmă cu câteva zile, Spitalul Orășenesc din Câmpeni a iniţiat procedura de achiziţie a unui computer tomograf.

Valoarea pe care instituția este dispusă să o achite pentru acest aparat este de peste un million de lei.

Odată achiziționat, computerul tomograf va intra în dotarea Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc din Câmpeni.

Data limită pentru primirea ofertelor este 4 septembrie, a.c..

Post-ul Spitalul Orășenesc din Câmpeni va achiziționa un computer tomograf apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/spitalul-orasenesc-din-campeni-va-achizitiona-un-computer-tomograf-0062603/feed 0
Uluitor! Acesta este cel mai mare vas de croazieră din lume! https://www.ziarulapulum.ro/uluitor-acesta-este-cel-mai-mare-vas-de-croaziera-din-lume-0062595 https://www.ziarulapulum.ro/uluitor-acesta-este-cel-mai-mare-vas-de-croaziera-din-lume-0062595#respond Mon, 19 Aug 2019 05:51:06 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62595 ”Symphony of the Seas” (Simfonia mărilor), este cel mai mare vas de croazieră din lume. Uriașa îmbarcațiune cântărește 228.021 de tone, măsoară 361,011 metri lungime, 72,5 metri înălțime, are 18 punți și a fost lansată oficial la apă în anul 2018. La bordul ”Symphony of the Seas” pot fi cazați 6680 de pasageri, echipajul vasului...

Post-ul Uluitor! Acesta este cel mai mare vas de croazieră din lume! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

”Symphony of the Seas” (Simfonia mărilor), este cel mai mare vas de croazieră din lume. Uriașa îmbarcațiune cântărește 228.021 de tone, măsoară 361,011 metri lungime, 72,5 metri înălțime, are 18 punți și a fost lansată oficial la apă în anul 2018.

La bordul ”Symphony of the Seas” pot fi cazați 6680 de pasageri, echipajul vasului fiind compus din 2200 de persoane. Acest veritabil hotel pe apă deține 22 de restaurante, 24 de piscine, un parc acvatic pentru copii, un teren de baschet, un patinoar, două ziduri de cățărare și o zonă centrală înfrumusețată de peste 20000 de plante tropicale.

Costul de fabricație al vasului ”Symphony of the Seas” s-a ridicat la 1,35 miliarde de dolari.

Post-ul Uluitor! Acesta este cel mai mare vas de croazieră din lume! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/uluitor-acesta-este-cel-mai-mare-vas-de-croaziera-din-lume-0062595/feed 0
Operațiunea ”Scutul Pădurii” – În primele 7 luni ale anului, Poliția Română a confiscat aproape 46.000 mc de material lemnos fără documente legale https://www.ziarulapulum.ro/operatiunea-scutul-padurii-in-primele-7-luni-ale-anului-politia-romana-a-confiscat-aproape-46-000-mc-de-material-lemnos-fara-documente-legale-0062590 https://www.ziarulapulum.ro/operatiunea-scutul-padurii-in-primele-7-luni-ale-anului-politia-romana-a-confiscat-aproape-46-000-mc-de-material-lemnos-fara-documente-legale-0062590#respond Mon, 19 Aug 2019 05:13:27 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62590 Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de ordine publică, în primele 7 luni ale anului 2019, aproape 46.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați. La nivel național, în perioada ianuarie – iulie 2019, polițiștii au...

Post-ul Operațiunea ”Scutul Pădurii” – În primele 7 luni ale anului, Poliția Română a confiscat aproape 46.000 mc de material lemnos fără documente legale apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de ordine publică, în primele 7 luni ale anului 2019, aproape 46.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați.

La nivel național, în perioada ianuarie – iulie 2019, polițiștii au organizat 26.568 de controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și pentru asigurarea legalității circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. De asemenea, au fost verificate 7.149 de obiective (târguri, oboare, piețe, exploatări forestiere, depozite, ocoale silvice) și 50.354 de autovehicule.

În urma acestor activități, au fost înregistrate 4.312 de dosare penale la regimul silvic.

Polițiștii de ordine publică au aplicat peste 9.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.560.225 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sancționarea contravențiilor silvice.

Au fost ridicate în vederea confiscării 508  bunuri, dintre care 196 de fierăstraie mecanice, 94 de topoare, 55 de autovehicule și 56 de atelaje hipo.

În această perioadă, 548 de apeluri au fost primite prin S.N.U.A.U. 112 privind transporturile ilegale de materiale lemnoase. La 110 dintre acestea polițiștii care au intervenit au descoperit nereguli la documentele de însoțire a mărfii.


Post-ul Operațiunea ”Scutul Pădurii” – În primele 7 luni ale anului, Poliția Română a confiscat aproape 46.000 mc de material lemnos fără documente legale apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/operatiunea-scutul-padurii-in-primele-7-luni-ale-anului-politia-romana-a-confiscat-aproape-46-000-mc-de-material-lemnos-fara-documente-legale-0062590/feed 0
Sohodol – Un octogenar a fost ucis de un… berbec! https://www.ziarulapulum.ro/sohodol-un-octogenar-a-fost-ucis-de-un-berbec-0062586 https://www.ziarulapulum.ro/sohodol-un-octogenar-a-fost-ucis-de-un-berbec-0062586#respond Mon, 19 Aug 2019 03:53:08 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62586 Duminică 18 august în jurul orei 21.30, un bărbat de aproximativ 80 de ani, din comuna Sohodol, a decedat după ce a fost atacat de un berbec. Din primele informații primite de la fața locului se pare că victima se afla în aproprierea locuinței, cu turma de oi.

Post-ul Sohodol – Un octogenar a fost ucis de un… berbec! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Duminică 18 august în jurul orei 21.30, un bărbat de aproximativ 80 de ani, din comuna Sohodol, a decedat după ce a fost atacat de un berbec.

Din primele informații primite de la fața locului se pare că victima se afla în aproprierea locuinței, cu turma de oi.

Post-ul Sohodol – Un octogenar a fost ucis de un… berbec! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/sohodol-un-octogenar-a-fost-ucis-de-un-berbec-0062586/feed 0
Rimetea – Intervenție de evacuare a unei femei accidentate pe un traseu turistic https://www.ziarulapulum.ro/rimetea-interventie-de-evacuare-a-unei-femei-accidentate-pe-un-traseu-turistic-0062583 https://www.ziarulapulum.ro/rimetea-interventie-de-evacuare-a-unei-femei-accidentate-pe-un-traseu-turistic-0062583#respond Sun, 18 Aug 2019 12:38:05 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62583 Duminică, 18 august în jurul orei 15.15, Detașamentul de Pompieri Aiud, cu un echipaj SMURD, a intervenit în cooperare cu Salvamont Alba pentru evacuarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane aflate pe un traseu turistic pe raza comunei Rimetea (Piatra Secuiului). Persoana evacuată a acuzat o entorsă/fractură din cauza căreia nu s-au mai putut...

Post-ul Rimetea – Intervenție de evacuare a unei femei accidentate pe un traseu turistic apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Duminică, 18 august în jurul orei 15.15, Detașamentul de Pompieri Aiud, cu un echipaj SMURD, a intervenit în cooperare cu Salvamont Alba pentru evacuarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane aflate pe un traseu turistic pe raza comunei Rimetea (Piatra Secuiului).

Persoana evacuată a acuzat o entorsă/fractură din cauza căreia nu s-au mai putut deplasa.

Post-ul Rimetea – Intervenție de evacuare a unei femei accidentate pe un traseu turistic apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/rimetea-interventie-de-evacuare-a-unei-femei-accidentate-pe-un-traseu-turistic-0062583/feed 0
Sâncel – O șoferiță a fost rănită după ce a provocat un accident rutier! https://www.ziarulapulum.ro/sancel-o-soferita-a-fost-ranita-dupa-ce-a-provocat-un-accident-rutier-0062580 https://www.ziarulapulum.ro/sancel-o-soferita-a-fost-ranita-dupa-ce-a-provocat-un-accident-rutier-0062580#respond Sun, 18 Aug 2019 11:43:45 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62580 Duminică 18 august în jurul orei 12.30, traficul rutier a fost blocat între localitățile Sâncel și Lunca Târnavei, DJ107, din cauza unui accident în care au fost implicate trei autoturisme. Din primele cercetări rezultă că accidentul a fost provocat de o tânără de 19 ani care, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns pe...

Post-ul Sâncel – O șoferiță a fost rănită după ce a provocat un accident rutier! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Duminică 18 august în jurul orei 12.30, traficul rutier a fost blocat între localitățile Sâncel și Lunca Târnavei, DJ107, din cauza unui accident în care au fost implicate trei autoturisme.

Din primele cercetări rezultă că accidentul a fost provocat de o tânără de 19 ani care, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns pe contrasens. Victima accidentului este chiar tânăra care l-a provocat.

Garda de Intervenție Blaj a sosit la fața locului cu o Autospecială ASAS și o ambulanță SMURD. Victima a primit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol.

Post-ul Sâncel – O șoferiță a fost rănită după ce a provocat un accident rutier! apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/sancel-o-soferita-a-fost-ranita-dupa-ce-a-provocat-un-accident-rutier-0062580/feed 0
Incendiu! O stivă de baloți a fost mistuită de flăcări la Craiva (foto) https://www.ziarulapulum.ro/incendiu-o-stiva-de-baloti-a-fost-mistuita-de-flacari-la-craiva-foto-0062575 https://www.ziarulapulum.ro/incendiu-o-stiva-de-baloti-a-fost-mistuita-de-flacari-la-craiva-foto-0062575#respond Sun, 18 Aug 2019 08:16:29 +0000 https://www.ziarulapulum.ro/?p=62575 Duminică, 18 august în jurul orei 10.40, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o stivă de baloți pe raza localității Craiva. Pentru această intervenție au fost alocate alocate două Autospeciale ASAS, o ambulanță SMURD B2, 1 Autospecială de Primă Intervenție și Comandă. Cauza izbucnirii acestui...

Post-ul Incendiu! O stivă de baloți a fost mistuită de flăcări la Craiva (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>

Duminică, 18 august în jurul orei 10.40, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o stivă de baloți pe raza localității Craiva.


Pentru această intervenție au fost alocate alocate două Autospeciale ASAS, o ambulanță SMURD B2, 1 Autospecială de Primă Intervenție și Comandă.

Cauza izbucnirii acestui incendiu nu este deocamdată cunoscută, în acest sens fiind demarată o anchetă.

Post-ul Incendiu! O stivă de baloți a fost mistuită de flăcări la Craiva (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

]]>
https://www.ziarulapulum.ro/incendiu-o-stiva-de-baloti-a-fost-mistuita-de-flacari-la-craiva-foto-0062575/feed 0